Χανιά | Εκπαιδευτικές δράσεις του Κ.Π.Ε. Βάμου

Στο πλαίσιο του ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΓΙΑ OΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ που οργανώνει το Μεσογειακό Κέντρο Περιβάλλοντος (Μ.Κ.Π.), με την συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου Τσιβαρά και υπό την αιγίδα του Δήμου Αποκορώνου, στις 6-11 Μαΐου 2019, στον Τσιβαρά-Αποκορώνου, το Μ.Κ.Π και το Κ.Π.Ε. Βάμου υλοποιούν Εκπαιδευτική Δράση με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

Η συνεργασία αυτή έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση των συμμετεχόντων στη δόμηση με φυσικά υλικά.

Το πρόγραμμα προβλέπει:

  • Τη Πέμπτη 9 Μαΐου: την επίσκεψη των εκπαιδευτικών και των μαθητών από τα σχολεία της περιοχής, με στόχο την ενημέρωσή τους πάνω στη δόμηση με φυσικά υλικά. Στη δράση αυτή συμμετέχουν σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικά σχολεία Βάμου, Καλυβών, Φρε) και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ Βρυσών, Γυμνάσιο και Λύκειο Βάμου).
  • Το Σάββατο 11 Μαΐου, ώρα 11.00-13.30, την επίσκεψη και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης από όλη την Κρήτη, που συμμετέχουν στο Διήμερο σεμινάριο του Κ.Π.Ε. Βάμου (10-11/04/2019)στα πλαίσια του Περιφερειακού Θεματικού Δικτύου που συντονίζει: “Αλλάξτε συμπεριφορές. ΑνακυκλωSOS τε!”.

Το έργο HELPS, στηρίζεται από το πρόγραμμα Erasmus + της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχει ως στόχο τη μεταφορά του μοντέλου «ENERTERRE» από την Γαλλία, βάση του οποίου οι πολίτες βοηθούν ο ένας τον άλλον να ανακαινίσουν σπίτια και κτήρια,  υπό την επίβλεψη επαγγελματιών και ακολουθώντας τις παραδοσιακές και οικολογικές τεχνικές: πρόκειται για την «Οικολογική Αποκατάσταση Κτηρίων από Εργαστήρια Αλληλεγγύης» του έργου HELPS.

Zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ