Χανιά | Έκοψαν το ρεύμα σε ξενοδοχοϋπάλληλο – Δείτε πώς ηλεκτροδοτεί το σπίτι του | Photos + Video

χανιά-έκοψαν-το-ρεύμα-σε-ξενοδοχοϋπάλ-1106853

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε χθες το πρωί τον Γιώργο Χαλήλογλου από την Καβάλα, ο οποίος πριν από 7 χρόνια αποφάσισε να μετακομίσει στα Χανια για να εργαστεί ως ξενοδοχουπάλληλος. Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο σπίτι που ζει με την σύζυγο και το ανήλικο παιδί του, για οφειλή 524 ευρώ.

Ο ίδιος που μίλησε στο zarpanews.gr ξεκαθάρισε πως είναι πάντα συνεπής στις υποχρεώσεις του, δεν χρώσταγε μέχρι σήμερα ούτε ένα ευρώ και ξαφνικά βρίσκεται με κομμένο ρεύμα. Όπως είπε είναι άνεργος εδώ και ένα χρόνο, δούλεψε μόνο έναν μήνα όπως προκύπτει και από τις αιτήσεις αναστολής που έχει καταθέσει ο εργοδότης του και τα χρήματα που πήρε δεν φτάνουν ούτε για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες του σπιτιού. Ο ίδιος πήγε στη ΔΕΗ και θα προχωρήσει σε διακανονισμό, εύχεται όμως να είναι ο τελευταίος που μπαίνει σε τέτοια περιπέτεια.

Για το θέμα ενημερώθηκε και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων ο οποίος καταγγέλει το γεγονός και ζητάει μία ελαστικότητα για τους εργαζόμενους που πλήττονται.

Ο Γιώργος Χαλήλογλου προκειμένου να μην μείνει το σπίτι τους στο σκοτάδι, έχει πάρει ρεύμα από την είσοδο της πολυκατοικίας που μένουν με μία μπαλαντέζα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Χανίων:

Το Εργατ/κό Κέντρο Ν. Χανίων, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Χανίων και Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας -Παράρτημα Χανίων- καταγγέλλουμε την ανάλγητη πολιτική της ΔΕΗ η οποία κόβει το ρεύμα για οφειλές πάνω από 300 ευρώ.

Συγκεκριμένα η ΔΕΗ διέκοψε το ρεύμα σε συνάδελφο εργαζόμενο ξενοδοχοϋπάλληλο για οφειλή 524 ευρώ.

Ο συγκεκριμένος συνάδελφος εργαζόταν σε ξενοδοχείο του Νομού μας, μόνο κάποιες λίγες ημέρες τον Ιούλιο και όλο το επόμενο διάστημα είναι υπό το καθεστώς αναστολής σύμβασης λόγω της Πανδημίας. Έχει οικογένεια, ενοικιάζει και όχι μόνο δεν μπορεί να πληρώσει το παραπάνω ποσό αλλά αδυνατεί να προβεί σε διακανονισμό.

Καλούμε την κυβέρνηση τα αρμόδια Υπουργεία και την ΔΕΗ να δείξουν το κοινωνικό τους πρόσωπο προς όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους και εποχικά εργαζόμενους συναδέλφους μας.

Ζητάμε την άμεση επανασύνδεση του ρεύματος στον συνάδελφο.

Ζητάμε να σταματήσουν οι διακοπές ηλεκτροδότησης, να γίνει πάγωμα οφειλών και απαλλαγή δημοτικών τελών σε όλους όσους έχουν πραγματικά ανάγκη.

Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για κάθε εργαζόμενο.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!!!

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζόμενων στον Επισιτισμό – Τουρισμό:

«Πριν από λίγες ημέρες υπογράψαμε από κοινού με την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών

Ελλάδος (ΕΕΚΕ) και αποστείλαμε στους Διοικητές των ΔΕΚΟ, των τραπεζών και την ΚΕΔΕ, επιστολές που ζητήσαμε την ρύθμιση οφειλών και να σταματήσουν οι διακοπές ηλεκτροδότησης και ύδρευσης, καθώς και πάγωμα οφειλών σε δάνεια και απαλλαγή δημοτικών τελών στους συναδέλφους που είτε έμειναν άνεργοι φέτος, είτε είναι υπό το καθεστώς αναστολής σύμβασης λόγω της Πανδημίας.

Το φαινόμενο όμως οι ΔΕΚΟ να κόβουν ρεύμα και νερό στους συναδέλφους αυτούς συνεχίζεται. Τελευταίο θύμα, εργαζόμενος ξενοδοχοϋπάλληλος στα Χανιά Κρήτης που ενώ είναι σε αναστολή σύμβασης και παίρνει το επίδομα ειδικού σκοπού (534€) η ΔΕΗ διέκοψε την ηλεκτροδότηση για οφειλή 524€.

Η ΠΟΕΕΤ, η ΕΕΚΕ, το Σωματείο μας στα Χανιά και το Εργατικό Κέντρο Χανίων παρεμβαίνουν και ζητούν την άμεση επανασύνδεση του ρεύματος στον συνάδελφο και απαιτούμε πλέον απάντηση στις επιστολές που έχουμε στείλει από κοινού με την ΕΕΚΕ από τις Διοικήσεις των ΔΕΚΟ.»

Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες:

zarpanews.gr – Ευτυχία Πενταράκη

7 thoughts on “Χανιά | Έκοψαν το ρεύμα σε ξενοδοχοϋπάλληλο – Δείτε πώς ηλεκτροδοτεί το σπίτι του | Photos + Video

  1. ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΝ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ , ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ……….

  2. Ας ελέγξουν κάποιοι και τους απλήρωτους εδώ και χρόνια, λογαριασμούς ΔΕΗ και ΔΕΥΑΧ των γραφείων των βουλευτών του νομού!!!

  3. Ένα χρόνο είχες να πληρώσεις και σου φταίει η ΔΕΗ; Από τον πρώτο λογαριασμό έπρεπε να το κόβουνε το ρεύμα. ΤΡΙΑΝΤΑ ευρώ το μήνα κοστίζει, τόσο δύσκολο είναι; Ένα-δύο ευρώ τη μέρα. Κόψτα από αλλού.

    1. Ενα δικιο, μικρο βεβαια, το εχεις. Οχι ως προς την οφειλη αλλα προς την ευθυνη εαυτου του.
      Ενα χρονο.θα μπορουσε, οσως, να αναζητουσε αλλη εργασια, αλλου, με αλλο τροπο κτλ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook