Χανιά | Εκλογές στην Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων – Προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις | Photos

χανιά-εκλογές-στην-ενωτική-ομοσπονδί-1331330

Εκτός από το ΚΙΝΑΛ, εκλογές αυτή την Κυριακή είχε και η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων, το δευτεροβάθμιο όργανο δηλαδή των αγροτών και κτηνοτρόφων στα Χανιά.

Οι εκλογές διεξήχθησαν στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων και αναμενόταν να εκλεγεί το 15μελές διοικητικό συμβούλιο και η εξελεγκτική επιτροπή. Στη συνέχεια, το διοικητικό συμβούλιο θα εκλέξει την ηγεσία της ομοσπονδίας.

Προηγήθηκε το εκλογοαπολογιστικό συνέδριο. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μανούσος Σταυριανουδάκης, συμμετείχαν πάνω από το 80% των συνέδρων που δικαιούνταν να παρίστανται. Ωστόσο, ο κ. Σταυριανουδάκης τόνισε ότι οι αγροτοκτηνοτρόφοι των Χανίων στέκονται δίπλα στους συναδέλφους τους στο Ρέθυμνο, όπου κάποιοι εξ αυτών είχαν συλληφθεί.

«Διαμαρτυρόμαστε για τη σύλληψη και το αυτόφωρο στους συναδέλφους μας που διαμαρτύρονταν για τους δασικούς χάρτες. Το κράτος έπρεπε να είχε λύσει αυτό το πρόβλημα καιρό τώρα και τα αιτήματά μας για τους δασικούς χάρτες είναι δίκαια. Δεν χρειάζονται ούτε αγροτοδικεία, ούτε αυτόφωρα. Κανένας δεν πρόκειται να παρατήσει την περιουσία του και το κτηματολόγιο πρέπει να είναι ξεκάθαρο στο τί να δηλώσουμε και πώς να τα περάσουμε. Αν δεν λυθεί το ζήτημα πολιτικά, γιατί με τις ενστάσεις και τα τοπογραφικά δεν λύνεται τίποτα, δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ. Τα δασικά πρέπει να παραμείνουν δασικά και η ιδιοκτησία, ιδιοκτησία. Έχουμε αποφασίσει στις 16 Δεκεμβρίου που θα γίνει το δικαστήριο των συναδέλφων μας, θα πάμε εκεί να τους συμπαρασταθούμε.»

Ο κ. Σταυριανουδάκης στάθηκε ακόμα στην ακρίβεια που αντιμετωπίζει ο αγρότης και κτηνοτρόφος παραγωγός σήμερα:

«Ένα κιλό τριφύλλι έχει 50 λεπτά και ένα λίτρο γάλα έχει 90 λεπτά. Καταλαβαίνετε ότι κανείς κτηνοτρόφος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτό. Περιμένουμε τη ζητιανιά της επιδότησης για να τα βγάλουμε πέρα, αλλά η πολιτεία δεν το λαμβάνει υπόψη. Και ενώ εμείς πωλούμε τα προϊόντα πάμφθηνα, ο καταναλωτής τα πληρώνει ακριβά. Τρεις γραμμές λάδι σήμερα είναι 3,10 ευρώ το κιλό ενώ ο καταναλωτής παίρνει το λίτρο πάνω από 5 ευρώ. Εμείς θα αντισταθούμε στην πολιτική αυτή.»

Οι αγρότες αναμένεται να πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία στη ΔΕΗ, στις 15 Δεκεμβρίου, ενώ στις 19 Δεκεμβρίου θα υπάρχει δράση σε συντονισμό με την λεγόμενη επιτροπή των μπλόκων.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook