Χανιά | Έκλεισε δρόμος στα Κεραμειά λόγω κατολίσθησης – Πότε θα ξανανοίξει | Photos

Φωτογραφία: Δημήτρης Βαμβουνάκης / keramia.gr

Κλειστός παραμένει ο δρόμος που οδηγεί από τα Νεροκούρου προς τη Μαλάξα Χανίων, στον Κέραμο, έπειτα από πτώση βράχων στο οδόστρωμα. Ογκώδεις πέτρες μπλόκαραν τελείως τον δρόμο και η κυκλοφορία των οχημάτων παραμένει αδύνατη.

Ο αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομίας, Γιάννης Νικηφοράκης, δήλωσε στο Zarpa Radio 89,6 και την Άννα Παπακωνσταντίνου ότι ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός για μέρες:

“Είχαμε μια μεγάλη κατάπτωση βράχων στον Κέραμο, αναγκαστικά θα πρέπει να κλείσουμε τον δρόμο σε συνεργασία με την Περιφέρεια και την Αστυνομία, για τέσσερις με πέντε μέρες, όχι μόνο επειδή είναι μεγάλοι οι βράχοι που έπεσαν, αλλά γιατί κρέμονται και άλλοι πάνω από τον δρόμο και πρέπει επίσης να απομακρυνθούν. Πήγαμε ήδη εκεί ένα μηχάνημα, ενώ έχουμε συνεννοηθεί με τον εργολάβο να είναι εκεί το μεσημέρι για να ξεκινήσει. Πρέπει αναγκαστικά να κλείσει ο δρόμος για την ασφάλεια των πολιτών”, δήλωσε ο αντιδήμαρχος.

Όσο για τις εναλλακτικές οδούς κυκλοφορίας, ο κ. Νικηφοράκης ανέφερε:

“Οι μετακινήσεις ανάμεσα σε Κεραμειά και Χανιά θα εξυπηρετούνται από τους δρόμους Κεραμειά – Μ. Χωράφια και από Λούλο – Παναγιά – Βαντέ – Αγία Βαρβάρα – Μουρνιές, όπως επίσης και μέσω Θερίσου, από τον δρόμο Δρακώνα – Κεραμειά.”

Με ενημέρωση από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων γίνεται γνωστό ότι λόγω καταπτώσεων θα διακοπεί η κυκλοφορία στον επαρχιακό δρόμο Νεροκούρου προς Μαλάξα στο ύψος του Κέραμου. Η κυκλοφορία θα γίνεται από Μαλάξα προς Μεγάλα Χωράφια – Χανιά και αντίστροφα, καθώς επίσης από Μουρνιές – Βαντέ – Παναγιά – Κεραμιά – Μαλάξα και αντίστροφα.

Το δελτίο τύπου της αστυνομίας αναφέρει:

Ανακοινώνεται, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, η εφαρμογή έκτακτων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων προς αντιμετώπιση τελείως προσωρινών καταστάσεων.

Ειδικότερα, για την εφαρμογή έκτατων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων όπως επιβάλλεται για ιδιαιτέρους λόγους ασφαλείας και προς αντιμετώπιση τελείως προσωρινών καταστάσεων θα διακοπεί έως και την 18:00 ώρα της 18/03/2022 η κυκλοφορία της Επαρχιακής οδού 36 “Χανιά – Νεροκούρου – Θέρισο”, στο τμήμα από Νεροκούρου έως Μαλάξα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, ώστε να πραγματοποιηθούν οι απαιτούμενες εργασίες λόγω κατολισθήσεων –πτώσης βράχων με μέριμνα της Αρμόδιας Υπηρεσίας της τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Για το λόγο αυτό, η κυκλοφορία των οχημάτων από Χανιά προς Μαλάξα και αντίστροφα ,θα εκτρέπεται δυτικά μέσω της Επαρχιακής Οδού 35 «Χανιά – Μουρνιές – Παναγιά» και ανατολικά μέσω της Επαρχιακής Οδού 43 «Μεγάλα Χωράφια – Μαλάξα – Νεροκούρου» με ανάλογη σήμανση η οποία θα τοποθετηθεί από την ανάδοχο του έργου.

Παρακαλούνται όλοι οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα παραπάνω σημεία και για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους να συμμορφώνονται στα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Φωτογραφίες: Νίκος Κουτσάκης

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ