Χανιά | Έκκληση του Δημάρχου Αποκορώνου στους δημότες για να τηρούν τα μέτρα της καραντίνας

Έκκληση πραγματοποιεί ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, με αφορμή το 2ο κύμα της πανδημίας, επισημαίνοντας στους δημότες του οτι είναι «ώρα ατομικής ευθύνης»

Αναλυτικά:

«Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες, Το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού είναι σε πλήρη εξέλιξη και τα κρούσματα πληθαίνουν,έχουν εμφανιστεί εξάλλου και στον Δήμο μας αλλά ευτυχώς σε πολύ μικρό βαθμό. Για την ανάσχεση του κύματος της πανδημίας αυτής σας καλώ να τηρούμε πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και ειδικότερα:

– Όλοι να φοράμε μάσκα παντού

– Να πλύνουμε σχολαστικά τα χέρια μας

– Να τηρούμε τις αποστάσεις,να μην συγχρωτιζόμαστε και να μην συνωστιζόμαστε.

– Να μένουμε σπίτι και να μην κυκλοφορούμε για κανέναν λόγο με το παραμικρό σύμπτωμα ίωσης ή κρυώματος που αντιμετωπίζουμε.

Ο Δήμος Αποκορώνου κλιμακώνει τα μέτρα πρόληψης και περιορισμού της πανδημίας και οι υπηρεσίες του εξακολουθούν να εξυπηρετούν το κοινό αλλά πλέον μετά από τηλεφωνική
συνεννόηση και ραντεβού.

Πραγματοποιεί εξάλλου συνεχώς τακτικές απολυμάνσεις σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους,λαμβάνει κάθε απαραίτητο μέτρο προκειμένου να αποφύγουμε την περαιτέρω εξάπλωση του κορωνοϊού στην περιοχή μας και θα συνεχίσει να σας ενημερώνει για ό,τι σχετικό προκύψει στο μέλλον.

Οι Κοινωνικές Δομές του Δήμου Αποκορώνου είναι στην πρώτη γραμμή για να εξυπηρετεί τις ανάγκες των δημοτών και ιδιαίτερα των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Στην προσπάθεια μας να περιορίσουμε και να εξαλείψουμε τα κρούσματα στον Δήμο μας ζητούμε την συνδρομή σας. Η ατομική προσοχή,η αυτοπροστασία,η πρόληψη και η
υπεύθυνη στάση του καθενός από εμάς έχει καταλυτική σημασία.

Κανένα από τα προληπτικά μέτρα της Κεντρικής Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν θα αποδώσει αν εμείς οι ίδιοι δεν προσέχουμε τον εαυτό μας και τους οικείους μας και αν οι πολίτες δεν τηρούν τα ενδεικνυόμενα μέτρα.

Προσβλέπουμε στην επόμενη μέρα να είμαστε όλοι παρόντες και αλώβητοι από την επικίνδυνη αυτή πανδημία.»

zarpanews.gr

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ