Χανιά | Εκδήλωση της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης με ομιλητή τον Γιώργο Μπαμπινιώτη

χανιά-εκδήλωση-της-ορθοδόξου-ακαδημί-989499

Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης, στην προσπάθειά της να κρατήσει ζωντανό το όραμα της Παιδείας και ιδιαίτερα κατά την εποχή της πανδημίας, θα τιμήσει τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών, Προστατών της Ελληνικής Παιδείας και των Γραμμάτων, με μία σεμνή διαδικτυακή εκδήλωση, το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 17:00, με σκοπό τον από κοινού προβληματισμό για το μέλλον της Παιδείας του τόπου μας και κυρίως με επίκεντρο την ελληνική γλώσσα, γραπτή και προφορική.

Η περίοδος που διανύουμε δεν είναι καθόλου ευχάριστη για τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις οικογένειές τους. Η φετινή χρονιά θα είναι και αυτή απρόβλεπτη, δύσκολη και μεταβατική. Οι απότομες αλλαγές, που συντελούνται στις κοινωνίες, θα έχουν επίδραση στα επόμενα χρόνια, διαμορφώνοντας νέες πραγματικότητες. Αισθανόμαστε όλοι την ανάγκη άμεσων λύσεων, αλλά οι λύσεις, πέρα από τους σχεδιασμούς και τις εξαγγελίες, πρέπει να φέρουν μέσα τους τα μεγάλα ιδανικά για να υλοποιήσουμε τα όνειρα των ανθρώπων, που διψούν για χαρά, δικαιοσύνη, αγάπη, σεβασμό και αξιοπρέπεια!

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Ελλογιμώτατος Καθηγητής Γλωσσολογίας κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης, πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος των Αρσακείων Σχολείων.

Ο ομιλητής θα αναφερθεί στην ένταξη και την αποδοχή ξενικών στοιχείων στην ελληνική γλώσσα, κυρίως κατά το τελευταίο διάστημα της πανδημίας.

Τον συντονισμό θα έχει ο Δρ Κωνσταντίνος Β. Ζορμπάς, Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ, ενώ οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης κα Στεργιανή Ζανέκα (ΠΕ02) και κ. Δημήτριος Νικολακόπουλος (ΠΕ05) θα υποβάλουν στον ομιλητή ερωτήματα σχετικά με το –προς συζήτηση– θέμα.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί από το διαδικτυακό κανάλι του Ιδρύματος στο YouTube. Το μόνο που απαιτείται είναι η σύνδεση μέσω του συνδέσμου: https://bit.ly/2J7COjq επιλέγοντας τη συγκεκριμένη εκδήλωση, που θα έχει τη σήμανση “LIVE” (Ζωντανή Μετάδοση).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook