Χανιά | Εκδήλωση της ΚΝΕ στο μουσείο Εθνικής Αντίστασης στο Θέρισο

χανιά-εκδήλωση-της-κνε-στο-μουσείο-εθν-1005464

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση που οργάνωσε η Τομεακή Οργάνωση Χανίων της ΚΝΕ στο μουσείο Εθνικής Αντίστασης στο Θέρισο, το Σάββατο 22 Φλεβάρη.

Η εκδήλωση άρχισε με ξενάγηση στα εκθέματα του μουσείου. Μέλη και φίλοι της ΚΝΕ ήρθαν σε επαφή με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, μέσα από το οποίο αποτυπωνόταν η ηρωική δράση του λαού μας με πρωτοπόρους τους κομμουνιστές ενάντια στους ναζί και τους ντόπιους συνεργάτες τους.

Στο πρόσωπο των εκατοντάδων αγωνιστών μπορεί κανείς να δει σεμνούς ανθρώπους του λαού μας, που μέσα από την οργανωμένη πάλη ενάντια στο φασισμό, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, βρήκαν τη δύναμη να πραγματοποιήσουν ηρωικά κατορθώματα. Παράλληλα οι επισκέπτες είδαν εκθέματα που έχουν δωρίσει οικογένειες αγωνιστών από την Κρήτη και φιλοξενούνται στο μουσείο.

Αμέσως μετά την ξενάγηση ακολούθησε συζήτηση με τον Γιώργο Μπητσικακη, συνταξιούχο καθηγητη, ο οποίος τόνισε στην παρουσίαση του, τον ηρωικό αγώνα νέων κομμουνιστών μέσα από την δράση της ΕΠΟΝ και στα Χανιά, ενώ συζητήθηκαν και πλευρές από τα συμπεράσματα του αγώνα για το σήμερα.

Στο χώρο του μουσείου έγινε παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού για τις μικρές ηλικίες 9 – 13 ετών ενώ υπήρχε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την δράση των κομμουνιστών στις εξορίες , στον Αη-Στρατη και στην Γαύδο.

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Εκδήλωση της ΚΝΕ στο μουσείο Εθνικής Αντίστασης στο Θέρισο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook