Χανιά | Eκδήλωση της ΚΝΕ στις Καλύβες Αποκορώνου

Το 45ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ στα Χανιά συνεχίζει τις εκδηλώσεις του κάνοντας μια στάση στον Αποκόρωνα στις 13 Αυγούστου στις 20.00, όπου, σύμφωνα με όσα αναφέρονται μεταξύ άλλων στο σχετικό δελτίο τύπου, καλείται η νεολαία του Νομού να συμμετέχει μαζικά.

Αναλυτικά το σχετικό κείμενο έχει ως εξής

“Το φεστιβάλ θα σταματήσει στο λιμανάκι Καλυβών. Το Τομεακό Συμβούλιο Χανίων της ΚΝΕ απευθύνει κάλεσμα διεκδίκησης και αγώνα σε κάθε νέο και νέα που σήμερα προβληματίζεται µε όσα αντιμετωπίζει στις σπουδές, στη δουλειά, στη ζωή του.

Απευθυνόμαστε σε κάθε νέο που έχει όνειρα και βλέπει διαρκώς εμπόδια μπροστά του για να μπορέσει να τα πραγματοποιήσει. Κάθε μαθητής που ασφυκτιά μέσα στο σχολείο που αντί να τον μορφώνει τον εξοντώνει με ένα βουνό από φροντιστήρια ενώ ταυτόχρονα γίνεται όλο και δυσκολότερο να αποκτήσει μια πιο γενική μόρφωση. Σε κάθε νέο εργαζόμενο που «ζει» στο πετσί του το θαύμα της τουριστικής ανάπτυξης.

Την ίδια στιγμή που συνεχώς φυτρώνουν και νέα ξενοδοχεία για να υποδεχτούν τα εκατομμύρια των τουριστών, όπου οι μεγάλοι ξενοδοχειακοί όμιλοι παίρνουν παχυλές επιδοτήσεις από το κράτος ενώ έχουν μπουκώσει από τα τεράστια κέρδη, οι εργαζόμενοι βιώνουν μια τελείως διαφορετική πραγματικότητα. Μισθοί που δεν έχουν καμιά σχέση με το πλούτο που παράγεται από τη δουλειά τους, πολυήμερη εργασία χωρίς ρεπό, εξαντλητικά ωράρια και πολλά εργατικά ατυχήματα. Την ίδια ανάπτυξη ζουν και οι νέοι που προσπαθούν να δουλέψουν ως νέοι αγρότες ή ως μικροί επαγγελματίες. Όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν τσακίσει με τη φορολογία μικρομεσαίους επαγγελματίες και αγρότες, έχουν ψηφίσει τη κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας προς όφελος των μεγάλων αλυσίδων του εμπορίου και της εστίασης, έχουν συμβάλει η γη να συσσωρευτεί σε λιγότερα χέρια και χιλιάδες νέοι να εγκαταλείψουν τη γη τους αφού δε μπορούν να βρουν προοπτική.

Η ΚΝΕ στέλνει ελπιδοφόρο μήνυμα ότι αυτή η πραγματικότητα δεν είναι δεδομένη και στατική. Σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες της νεολαίας στη μόρφωση, τη δουλειά, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό. Καλούμε την νεολαία του Νομού μας να συμμετέχει μαζικά στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ. Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ στήνεται σε όλη την Ελλάδα µε το μεράκι, την εθελοντική, σχεδιασμένη δουλειά χιλιάδων νέων και στηρίζεται στην ενίσχυση χιλιάδων ανθρώπων!

Στις εκδηλώσεις του κάθε νέος έχει τη δυνατότητα να συζητήσει για τον άλλο δρόμο που έχει να προτείνει το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, για το πως μπορούμε σήμερα να ζήσουμε σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας, σύμφωνα με τις δυνατότητες που προκύπτουν από την ανάπτυξη της τεχνολογίας και της επιστήμης.

Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο λιμανάκι Καλυβών Αποκορώνου περιλαμβάνει
• Παρουσίαση ερευνητικού project από μαθητές του Λυκείου Βάμου με θέμα «Πως είναι το σχολείο που δε θα βαριέμαι, το σχολείο που ονειρεύομαι.»
• Προβολή video για τις εκλογές μέσα από τα μάτια των μαθητών.
• Ομιλία από στέλεχος της ΚΝΕ.
• Προβολή της ταινίας «Τσε: ο Αργεντίνος»

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ