Χανιά | Εκδήλωση της Εταιρίας Θεάτρου Μνήμη με θέμα «Η πολιτική διάσταση της αρχαιοελληνικής τραγωδίας-τότε και τώρα»

χανιά-εκδήλωση-της-εταιρίας-θεάτρου-μ-985206

Η Εταιρεία Θεάτρου ΜΝΗΜΗ σας προσκαλεί το Σάββατο 25 Ιανουαρίου στις 11.00 το πρωί στο Θέατρο Κυδωνία σε μία συνάντηση-συζήτηση του σκηνοθέτη Μιχάλη Βιρβιδάκη με την θεατρολόγο Ιωάννα Ρεμεδιάκη με θέμα:

«Η πολιτική διάσταση της αρχαιοελληνικής τραγωδίας-τότε και τώρα»

Η συζήτηση γίνεται μέσα στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του θεάτρου Κυδωνία, με ελεύθερη είσοδο και απευθύνεται προς όλους τους ανθρώπους του θεατρικού χώρου, ηθοποιούς, σκηνοθέτες, φίλους του θεάτρου και ασφαλώς τους μαθητές των δραματικών σχολών.

Ιωάννα Ρεμεδιάκη Eίναι Λέκτορας στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα στρέφονται στην ενδογλωσσική μετάφραση, στην πολιτική διάσταση της αρχαιοελληνικής τραγωδίας (θέματα ταυτότητας κι ετερότητας) και στη σύνδεση θεωρίας και πράξης του αρχαίου δράματος. Υπήρξε ιδρύτρια και σκηνοθέτης της Ομάδας Ίσον Ένα, στα πλαίσια της οποίας έχει γράψει, σκηνοθετήσει και παρουσιάσει σειρά παραστάσεων στην Ελλάδα και την Ιταλία (σε θέατρα και ανοιχτούς δημόσιους χώρους), που διερευνούν θέματα ταυτότητας, διαφοράς και συλλογικού/πολιτικού χώρου.

Μιχάλης Βιρβιδάκης Γεννήθηκε στα Χανιά. Είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης και θεατρικός συγγραφέας. Το 1991 ίδρυσε την Εταιρεία Θεάτρου ΜΝΗΜΗ με έδρα αρχικά την Αθήνα και από τον Μάιο του 2001 τα Χανιά της Κρήτης, όπου οργάνωσε και λειτουργεί το Εργαστήριο Θεατρικής Παιδείας και Υποκριτικής Τέχνης. Με τους ηθοποιούς του εργαστηρίου του ερευνά τα ζητήματα του θεάτρου και παρουσιάζει παραστάσεις στο Θέατρο Κυδωνία, μόνιμη στέγη της Εταιρείας από το 2002 στα Χανιά.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook