Χανιά | Εκδήλωση της ΕΛΜΕ για την διεθνή ημέρα δράσης ενάντια στον ρατσισμό – φασισμό

χανιά-εκδήλωση-της-ελμε-για-την-διεθνή-1398758

Εκδήλωση για την διεθνή ημέρα κατά του ρατσισμού – φασισμού διοργανώνει η ΕΛΜΕ Χανίων, το Σάββατο 19 Μαρτίου στην πλατεία Αγοράς στις 12 το μεσημέρι, με αφορμή και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ:

«Στις 19 Μάρτη ενώνουμε την φωνή μας με το διεθνές κίνημα που βγαίνει στους δρόμους παντού, ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό, στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης στους κατατρεγμένους των πολέμων, των δικτατοριών, των  καταστροφών και της πείνας.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έφερε τον πόλεμο ξανά στο προσκήνιο μετά τις τραγωδίες των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων της Δύσης, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, την Αφρική, μεγαλώνοντας τα καραβάνια των προσφύγων.

ΟΛΟΙ οι κατατρεγμένοι είναι καλοδεχούμενοι χωρίς αποκλεισμούς θρησκεύματος, χρώματος και εθνικότητας και γι’ αυτό ζητάμε να ανοίξουν τα σύνορα στους πρόσφυγες των πολέμων.

Δεκάδες πρόσφυγες πνίγηκαν το Δεκέμβρη του 2021 σε ναυάγια στο Αιγαίο και χιλιάδες  στη Μεσόγειο, όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα κλειστά σύνορα της Ευρώπης-φρούριο.

Ταυτόχρονα πρόσφυγες επαναπροωθούνται παράνομα στην Τουρκία.

Η ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ έχει οδηγήσει χιλιάδες πρόσφυγες, γυναίκες, παιδιά και αναπήρους στη φρίκη των στρατοπέδων στα νησιά και την ενδοχώρα. Τα μετατρέπει όλα  σε Αμυγδαλέζες, με τείχη και ελεγχόμενη είσοδο. Σε περίοδο πανδημίας, οι πρόσφυγες  στερούνται ΑΜΚΑ, ενώ τα παιδιά των προσφύγων δεν έχουν πρόσβαση στα σχολεία.

⦁ Λέμε όχι στην εμπλοκή στους πολέμους του ΝΑΤΟ. Απαιτούμε να κλείσουν όλες οι βάσεις-ορμητήρια θανάτου, να σταματήσει η κούρσα των εξοπλισμών, να δοθούν λεφτά για την υγεία και την παιδεία.

⦁ Διεκδικούμε να μπει τέλος στη ρατσιστική πολιτική των κλειστών συνόρων και των στρατοπέδων συγκέντρωσης,  που ανοίγει το δρόμο για να βγουν ξανά οι φασίστες με τα τάγματα εφόδου στις γειτονιές, όπως έγινε στη Σταυρούπολη και τον Εύοσμο, το Ν. Ηράκλειο, την Παλιά Κοκκινιά.

⦁ Διεκδικούμε να μπει τέλος στη φρίκη των πνιγμών των προσφύγων, να ανοίξουν τα σύνορα, να πέσουν οι φράχτες, να σταματήσουν οι καταδιώξεις της ΦΡΟΝΤΕΞ και του Λιμενικού, να μπει τέλος στις επαναπροωθήσεις.

⦁ Διεκδικούμε άσυλο, στέγη στις γειτονιές, χαρτιά στους μετανάστες, να κλείσουν οι Αμυγδαλέζες, να πάρουν ΑΜΚΑ όλοι-ες  και να ενταχθούν όλα τα προσφυγόπουλα στα σχολεία στις πρωινές ζώνες.

Καλούμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο:

Σάββατο 19 Μάρτη, πλ. Αγοράς 12μμ»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook