Χανιά | Εκδήλωση τιμής στον αγαπημένο δάσκαλο Βασίλη Ιγγλεζάκη

χανιά-εκδήλωση-τιμής-στον-αγαπημένο-δ-985715

Εκδήλωση τιμής κι ευγνωμοσύνης για τον και πρὠην πρόεδρο του Διδασκαλικού Συλλόγου Χανίων, συντ. δάσκαλο Βασίλη Ι. Ιγγλεζάκη διοργανώνουν, με αφορμή την εορτή των Τριών Ιεραρχών, την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου και ώρα 7 μ. μ. στο Ενοριακό και Πολιτιστικό Κέντρο

«Κωνσταντινουπολειάδα», η Ενορία των Αγίων Κωνστανττίνου και Ελένης Νέας Χώρας, ο

Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Χανίων και ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.

Στην εκδήλωση, που έχει τον γενικό τίτλο «Στον Γέρω – Δάσκαλο με αγάπη», και την οποί θα συντονίζει ο δάσκαλος – λογοτέχνης Βαγγέλης Κακατσάκης, θα μιλήσουν ο δάσκαλος – λογοτέχνης Βασίλης Χαρωνίτης, ο δάσκαλος – λαογράφος Σταμάτης Αποστολάκης και η γιατρός λογοτέχνις Πηνελόπη Ντουντουλάκη. Θα ακολουθήσουν οι χαιρετισμοί εκπροσώπων των διοργανωτών, η απονομή τίτλων τιμής στον τιμώμενο και η αντιφώνησή του.

Ο Βασίλης Ι. Ιγγλεζάκης γεννήθηκε στα Ζυμβραγού Κισάμου το 1921. Γονείς του ο Ιωάννης

Ιγγλεζάκης και η Ελένη (το γένος Φιωτάκη), που είχαν άλλα δυο μικρότερα παιδιά, τον Γιώργο και τη Λητώ. Τέλειωσε το Δημ, Σχολείο του χωριού του, το 1 ο Γυμνάσιο Χανίων και στη συνέχεια την Παιδαγωγική Ακαδημία Ηρακλείου. Δάσκαλος διορίστηκε τον Σεπτέμβρη του 1943. Υπηρέτησε κατά σειράν στα Δημ. Σχ. Γλώσσας, Επισκοπής, Κακουναράς, Ραβδούχα, Βασιλόπουλου και Ζυμβραγού και στη συνέχεια σε σχολεία της πόλης των Χανίων (στο 3 ο , στο 5 ο , στο 6 ο και στο 1 ο ) τα περισσότερα χρόνια ως διευθυντής. Ασχολήθηκε ενεργά με το συνδικαλιστικό κίνημα και διετέλεσε πρόεδρος του Διδασκαλικού Συλλόγου Χανίων.

Είναι συνταξιούχος από το 1979, όντας πάντα ενεργός πολίτης. Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την τοπική ιστορία. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα ποικίλου περιεχομένου δημοσιεύματά του σε τοπικά έντυπα. Σύζυγός του ήταν η μακαριστή Ιπποδάμεια Σαριδάκη με την οποία απέκτησαν τρεις κόρες, την Ελένη, τη Μαρία και την Ευαγγελία. Έχει 8 εγγόνια και 2 δισσέγγονα.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook