Χανιά | Εκδήλωση – συζήτηση της Πρωτοβουλίας Αντίστασης για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Εκδήλωση – συζήτηση για το νέο “αντι-ασφαλιστικό” – όπως χαρακτηρίζεται σε σχετική ανακοίνωση- νομοσχέδιο, διοργανώνει την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου στις 19.30 στο Εργατικό Κέντρο Χανίων η Πρωτοβουλία Αντίστασης στα Χανιά, που μεταξύ άλλων καλεί όλους τους Χανιώτες να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία της 18ης Φεβρουαρίου.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση

Το νέο αντιασφαλιστικό τερατούργημα που καταθέτει η κυβέρνηση για ψήφιση, στοχεύει στη μετατροπή της α-σφάλισης, της σύνταξης και της περίθαλψης, από συλλογικό δικαίωμα του εργαζόμενου λαού σε προσωπική-ατομική υπόθεση. Ουσιαστικά είναι συνέχιση και επέκταση του νόμου Κατρούγκαλου, του νόμου που κατέθεσε, ψήφισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Υλοποιεί όλο το φάσμα των ανατροπών σε βάρος των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων:
• τις δραματικές περικοπές των συντάξεων
• την κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης
• την αύξηση του ορίου ηλικίας στα 67 έτη
• την κατάργηση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των γυναικών και των μητέρων.

Τα παραμύθια περί «αυξήσεων» αφορούν μερικά ψίχουλα για όσους έχουν καταφέρει να συμπληρώσουν πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης, την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία των νέων εργαζομένων βολοδέρνει ανάμεσα στην επισφά-λεια, στην ανεργία, στην ημιαπασχόληση και στην ανασφάλιστη εργασία. Το μέγεθος της κοροϊδίας φαίνεται και από το γεγονός ότι η συνολική συνταξιοδοτική δαπάνη για το 2020 θα είναι μειωμένη κατά 192 εκατομμύρια ευρώ!

• Πρώτος στόχος τους είναι να τσακίσουν τη συνείδηση του λαού σχετικά με το δικαίωμά του στην ασφάλιση. Να σταματήσει να θεωρείται υποχρέωση του κράτους η εξασφάλιση αξιοπρεπούς περίθαλψης και σύνταξης για όλο το λαό και τη νεολαία, αλλά να αποτελεί πλέον ατομική υπόθεση του καθενός. Ακόμη, επιδιώκουν να παρουσιάσουν την ιδιωτική ασφάλιση ως ευκαιρία για το λαό.

Το νέο ασφαλιστικό πάει παραπέρα το στόχο του συστήματος να καταργήσει την επικουρική ασφάλιση.

Φτωχομεσαίοι αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι με χαμηλά εισοδήματα, θα δουν και αυτοί ένα πιο δυσάρεστο τοπίο, με αυξημένες εισφορές.

• Η ασφάλιση είναι εργατική κατάκτηση και δικαίωμα όλου του λαού, ανεξάρτητα από εισφορές και χρόνια εργασίας. Είναι συλλογικό δικαίωμα όλης της εργατικής τάξης. Είναι κομμάτι της κλεμμένης υπεραξίας από τη δουλειά μας.

Το δικαίωμα αυτό δεν πρέπει να τους το χαρίσουμε, πρέπει να το υπερασπιστούμε. Και αυτό απαιτεί τη μαζική κινητοποίηση του εργατικού κινήματος. Η συνδικαλιστική ηγεσία όχι μόνο δεν θέλει να οργανώσει τον αγώνα, αλλά ανα-ζητά ρόλο στο μοίρασμα της τεράστιας λείας του τομέα της ασφάλισης, με όχημα τα επαγγελματικά ταμεία και με δεδομένη την ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή του ιδιωτικού κεφάλαιου (ξένου και ντόπιου). Η αντίσταση είναι υπόθεση των ίδιων των εργαζόμενων. Ο αγώνας για να ανατραπεί το νέο χτύπημα στο δικαίωμα στην ασφάλιση, η μαζικότητα και η αποφασιστικότητα των εργαζόμενων είναι που θα καθορίσουν συνολικά την εξέλιξη της αντεργατικής και αντιλαϊκής επίθεσης.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ