Χανιά | Εκδήλωση για τον 6ο Μαραθώνιο Κρήτης και τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή στον Δήμο Κισάμου

χανιά-εκδήλωση-για-τον-6ο-μαραθώνιο-κρ-1437951

Ο Δήμος Κισσάμου σε συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Χανίων, την Περιφέρεια Κρήτης, Δήμους και φορείς της Π.Ε Χανίων, το Σάββατο 07 Μαΐου στις 5 το απόγευμα, στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Κισσάμου, θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με αφορμή τη διεξαγωγή του 6ου Μαραθωνίου Κρήτης και τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή καθώς φέτος, το αγώνισμα των 5 χλμ του Μαραθωνίου είναι αφιερωμένο στη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Δήμαρχος Κισσάμου κ. Μυλωνάκης Γιώργος, ο Πρόεδρος του Εθελοντικού Συνδέσμου «Φίλοι του Αννουσάκειου» κ. Παντελής Κατάκης, ο οποίος θα κάνει μια σύντομη αναφορά στο κοινωνικό έργο του Μακαριστού Ειρηναίου Γαλανάκη και η κα. Χαριτάκη –Κοτζάνη Στέλλα, η οποία θα αναφερθεί στα γεγονότα της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Στον χώρο του Δημαρχείου θα εκτίθενται έργα μαθητών της Κισσάμου με θέμα την Μικρασιατική Καταστροφή, μαθητές του 3ου Δημοτικού σχολείου Κισσάμου θα αποδώσουν ένα παραδοσιακό Μικρασιάτικο τραγούδι, ενώ θα συμμετάσχει επίσης και η Φιλαρμονική του Δήμου Κισσάμου «Ειρηναίος Γαλανάκης».

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, στις 18.00μ.μ, θα πραγματοποιηθεί η έναρξη της λαμπαδηδρομίας, η οποία αρχικά θα κινηθεί σε κεντρικούς δρόμους της πόλης της Κισσάμου με τη συμμετοχή Κισσαμιτών αθλητών, του Κισσαμίτη υπεραθλητή Κώστα Βαρουχάκη και του Περιφερειακού Τμήματος Κισσάμου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και θα καταλήξει στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμβάρι, τόπο αφετηρίας του 6ου Μαραθωνίου Κρήτης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook