Χανιά | Εκδήλωση για τις καινοτομίες στην ελαιοκομία και την κτηνοτροφία στο ΜΑΙΧ

χανιά-εκδήλωση-για-τις-καινοτομίες-στ-941681

Οι ενδιαφερόμενοι στον ελληνικό κλάδο της ελιάς και της κτηνοτροφίας που αντιμετωπίζουν προκλήσεις προσκαλούνται στη δωρεάν εκδήλωση «B2B» όπου θα μπορέσουν να συνδεθούν με καινοτόμους των κλάδων, που προσφέρουν λύσεις σε κοινά προβλήματα.

Υβριδικές, διαδικτυακές και δια ζώσης παρουσιάσεις, καθώς και κατ’ ιδίαν συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στα Χανιά της Κρήτης, στις 16-17 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο του έργου που φέρει τον τίτλο LIVINGAGRΟ το οποίο χρηματοδοτείται από το ENI CBC Med Programme 2014-2020.

Αυτή η υβριδική συνάντηση, θα πραγματοποιηθεί στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ). Εκεί, δεκαεννέα 15 λεπτες παρουσιάσεις στα ελληνικά θα εισάγουν καινοτομίες στους τομείς της ελιάς, του ελαιολάδου και της κτηνοτροφίας σε παραγωγούς, συνεταιρισμούς, αγροτικές επιχειρήσεις, εκπροσώπους εταιρειών και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς.

Καινοτόμοι, ερευνητές και εκπρόσωποι ιδιωτικών οργανισμών θα κάνουν παρουσιάσεις για ένα ευρύ φάσμα καινοτομιών που σχετίζονται με τα ακόλουθα θέματα:

  • Επαναχρησιμοποίηση παραδοσιακών πρακτικών διαχείρισης αγροδασολίβαδων
  • Συγκαλλιέργεια και προετοιμασία για την αλλαγή του κλίματος σε ελαιώνες
  • Γεωργία ακριβείας
  • Μηχανήματα ελαιοποίησης και Προσδιορισμός οφέλους για την υγεία
  • Έλεγχος ταυτότητας ελιάς και ελαιόλαδου

Η δωρεάν εγγραφή (http://livingagro.maich.gr/el/participation) τόσο για την διαδικτυακή όσο και για τη δια ζώσης εκδοχή της εκδήλωσης είναι πλέον ανοιχτή. Οι εγγραφές για τη δια ζώσης εκδήλωση θα παραμείνουν ανοιχτές έως τις 8 Δεκεμβρίου, με αυστηρά περιορισμένη συμμετοχή όπως απαιτείται από την ελληνική νομοθεσία.

Τις ημέρες της εκδήλωσης, τόσο το διαδικτυακό όσο και το δια ζώσης ακροατήριο θα

προσκληθούν να προγραμματίσουν ατομικές συναντήσεις για να μάθουν περισσότερα από τους καινοτόμους κατά τις απογευματινές συνεδρίες. Αυτό, θα επιτρέψει στους

συμμετέχοντες να κάνουν συγκεκριμένες ερωτήσεις σχετικά με τις δικές τους καταστάσεις και να μάθουν περισσότερα για τις καινοτομίες που τους ενδιαφέρουν περισσότερο.

Ως μέρος των ζωντανών εργαστηρίων του LIVINGAGRO, τέτοιες συνδέσεις μεταξύ των μελών του κοινού και των δημιουργών των καινοτομιών θα επιτρέψουν τη δημιουργία νέων επαφών και την ανταλλαγή πληροφοριών για καινοτόμες ιδέες, μηχανήματα, τεχνικές και υπηρεσίες. Έλληνες δημιουργοί καινοτομιών, ερευνητές και επιχειρηματίες\ιδιωτικοί φορείς θα παρουσιάσουν εν συντομία ένα ευρύ φάσμα καινοτομιών που αφορούν καινοτόμες ιδέες, μηχανήματα, τεχνικές και υπηρεσίες. Ο στόχος είναι να έρθουν σε επαφή οι καινοτόμοι με όλους εκείνους που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις καινοτομίες τους, ενθαρρύνοντας αμοιβαία επωφελείς συζητήσεις που θα μπορούσαν να εμπνεύσουν συνεργασίες.

Μια παρόμοια εκδήλωση LIVINGAGRO B2B (https://www.enicbcmed.eu/first-livingagro-online- business-business-event-links-innovators-and-stakeholders-olive-oil-sector) που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά τον Ιούλιο οδήγησε σε νέες συνεργασίες μεταξύ ομιλητών και μελών του κοινού.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα της εκδήλωσης και τις εγγραφές, συμβουλευτείτε την ιστοσελίδα της εκδήλωσης (http://livingagro.maich.gr). Μια επισκόπηση κάθε καινοτομίας θα είναι διαθέσιμη σε ελληνικούς και αγγλικούς καταλόγους πριν και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Μπορείτε να δείτε τον καταλόγο από την εκδήλωση του Ιουλίου εδώ (https://www.enicbcmed.eu/livingagro-innovations-catalogue-greek-b2b-meetings-greek-language).

Ενώ πολλές από τις ίδιες καινοτομίες θα συζητηθούν, αρκετές νέες καινοτομίες θα προστεθούν επίσης τον Δεκέμβριο.

Αυτή η εκδήλωση  πραγματοποιείται στα πλαίσια υλοποίησης του έργου «LIVINGAGRO- Cross Border Living Laboratories for Agroforestry/ Διασυνοριακά Ζωντανά Εργαστήρια Αγροδασοπονίας» , το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (90%) και από Εθνικούς Πόρους (10%).

Σε αντίθεση με την πραγματοποίηση έρευνας σε μεμονωμένα εργαστήρια, οι εταίροι της LIVINGAGRO στην Ιταλία, τον Λίβανο, την Ιορδανία και την Ελλάδα έχουν ζητήσει από αγρότες, εκπροσώπους εταιρειών, υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς που εργάζονται με ελαιόλαδο και βοσκήσιμες εκτάσεις, πληροφορίες σχετικά με τους τύπους προβλημάτων που καλούνται να επιλύσουν, καθώς και τις πιο εφαρμόσιμες λύσεις.

Πολλοί ερωτηθέντες εξέφρασαν την επιθυμία να αυξήσουν την ποιότητα του προϊόντος τους, να βελτιώσουν την υγεία των φυτών ή/και τη γονιμότητα του εδάφους, να μειώσουν το κόστος παραγωγής τους, να αυξήσουν την παραγόμενη ποσότητα και να μειώσουν τη χρήση χημικών προϊόντων. Έχουν εντοπιστεί καινοτομίες που μπορούν να καλύψουν αυτές, καθώς και άλλες ανάγκες. Η ομάδα LIVINGAGRO προσκαλεί όλους όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα, είτε διαδικτυακά είτε προσωπικά, στην εκδήλωση με τίτλο «B2B» τον Δεκέμβριο που θα πραγματοποιηθεί στα ελληνικά.

Ενώ όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να παρακολουθήσουν την εκδήλωση διαδικτυακά, η είσοδος στο συνεδριακό κέντρο του Μ.Α.Ι.Χ. θα επιτρέπεται μόνο σε όσους παρουσιάζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης από τον ιό SARS-CoV-2 που έχει εκδοθεί από δημόσια αρχή ή πιστοποιημένο εργαστήριο 30 ημέρες μετά την ημέρα του πρώτου θετικού τεστ COVID-19, αλλά εντός 180 ημερών από την εκδήλωση «B2B».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook