Χανιά | Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης των Σεβρών

χανιά-εκδήλωση-για-τα-100-χρόνια-από-την-υ-1091166

Την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020 και ώρα 20:00, θα πραγματοποιηθεί στις Μουρνιές Χανίων (Περίβολος Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής) η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση που οργανώνει το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και τον Δήμο Χανίων με αφορμή την επέτειο της γεννήσεως του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Το θέμα της φετινής εκδήλωσης είναι «Η ισχυρή Ελλάδα της Συνθήκης των Σεβρών. 100 χρόνια από την υπογραφή της». Θα μιλήσουν οι Άγγελος Συρίγος, αναπληρωτής καθηγητής Τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών Παντείου Πανεπιστημίου, Βουλευτής Α΄ Αθηνών, Ευάγγελος Αποστολάκης, επ. Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, τ. Υπουργός Άμυνας, Ευάνθης Χατζηβασιλείου, Πρόεδρος Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών. Συντονιστής θα είναι ο Νικόλαος Παπαδάκης, Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος”.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι διοργανωτές.

Τέλος, θα απονεμηθεί τιμητική διάκριση στον Γεώργιο Παπαδάκη, Επισμηναγό της 115 Π.Μ., για την εξαιρετική συμβολή του στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στα Χανιά (1η Δεκεμβρίου 2019) για τον εορτασμό της επετείου της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την προσέλευση και την αποχώρηση από την εκδήλωση.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook