Χανιά | Εκδηλώσεις για την επέτειο του Ολοκαυτώματος της Κανδάνου από τους ναζί

χανιά-εκδηλώσεις-για-την-επέτειο-του-ο-1051474

Με μία λιτή τελετή που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη λόγω των υγειονομικών διατάξεων του Υπουργείου Εσωτερικών για τον έλεγχο της πανδημίας του covid-19, τιμήθηκε η 79η Επέτειος του Ολοκαυτώματος της Καντάνου, στο Μνημείο Πεσόντων στην Κάντανο.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την επιμνημόσυνη δέηση, ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από περιορισμένο αριθμό εκπροσώπων των αρχών. Συγκεκριμένα στεφάνι κατέθεσαν, ο Δήμαρχος Καντάνου-Σελίνου κ. Αντώνιος Περράκης ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος κ. Κυριάκος Κώτσογλου ως εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, ο Διοικητής της 5ης Ταξιαρχίας Πεζικού ταξίαρχος Δημήτριος Αρβανίτης ως εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο Δήμαρχος Σφακίων κ. Μανούσος Χιωτάκης, ο Αντιδήμαρχος Κισσάμου κ. Θεόφιλος Χριστουλάκης, o πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Καντάνου κ. Κωνσταντίνος Κονταδάς.

Ακολούθησε η τήρηση ενός λεπτού σιγής και η εκδήλωση έκλεισε με τον εθνικό ύμνο τον οποίο έψαλλαν οι παρευρισκόμενοι.

Ιδιαίτερο χαιρετισμό για το Ολοκαύτωμα της Καντάνου απηύθυνε ο Δήμαρχος Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας κ. Γιάννης Σταθάς τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσοι διέπραξαν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας πρέπει να πληρώσουν.

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook