Χανιά | Είσοδος με συμβολικό αντίτιμο στο Γιαλί Τζαμί – Τι αποφάσισε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο

χανιά-είσοδος-με-συμβολικό-αντίτιμο-σ-1081767

Στην Δημοτική Πινακοθήκη περνάει η δικαιοδοσία για την καλλιτεχνική διαχείριση των εκθεμάτων που θα φιλοξενούνται εντός του τεμένους του Κιουτσούκ Χασάν στο παλιό λιμάνι των Χανίων.

Το Τζαμί του Γιαλού, όπως μεταφράζεται το Γιαλί Τζαμισί, είναι στην αρμοδιότητα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων, το οποίο στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Τρίτης, αποφάσισε να μεταθέσει τη διαχείριση όσων εκδηλώσεων και εκθέσεων επιθυμούν τον χώρο, στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων.

Αυτό δίνει το δικαίωμα στην Πινακοθήκη, ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου να μπορεί να επιβάλλει ένα αντίτιμο για όλους τους επισκέπτες, με τις εισηγήσεις όμως του ΔΛΤΧ, να διαβεβαιώνουν πως θα είναι καθαρά συμβολικό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΛΤΧ, Μανώλη Κοτσιφάκη, το -ενδεχόμενο για την ώρα- εισιτήριο στην είσοδο του Τζαμί, δε θα ξεπερνάει την τιμή του 1-2 ευρώ/επισκέπτη, ενώ στην περίπτωση αυτή, τα όποια έσοδα προκύψουν απ’ όλη την σεζόν θα διαμοιραστούν στο ήμισυ στις δύο δημοτικές υπηρεσίες.

Σε αντίθετη περίπτωση, αν τελικά αποφασιστεί να μην μπει είσοδος με πληρωμή για τους επισκέπτες, τότε η Πινακοθήκη είναι υποχρεωμένη να καταβάλει ένα ποσό στο Ταμείο για την παραχώρηση του ακινήτου.

Παράλληλα, το ΔΣ του Ταμείου ενέκρινε την παραχώρηση στο Γραφείο Τουρισμού του Δήμου της βόρειας αίθουσας του Γυαλί Τζαμί όπως παραδοσιακά γίνεται κάθε χρόνο για την καλοκαιρινή περίοδο, αν και όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος, τελικά το γραφείο θα μεταφερθεί σε πιο κεντρικό σημείο, για την εξυπηρέτηση των -λιγότερων για φέτος- επισκεπτών της πόλης.

Περικλής Κουκλάκης – zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook