Χανιά | Είναι σωστό να «καβατζώνεις» δέντρο και χώρο στην παραλία; | Photos

χανιά-είναι-σωστό-να-καβατζώνεις-δέ-1260021

Την περίοδο με τη μεγαλύτερη τουριστική κίνηση, σε μία από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες των Χανίων, αυτή των Αγίων Αποστόλων, κάποιοι νομίζουν οτι έχουν το δικαίωμα να «καβατζώνουν» σε 24ωρη βάση τα δέντρα και τις σκιές.

Όπως φαίνεται και σε φωτογραφίες που κοινοποίησε αναγνώστης στο zarpanews.gr, με καρέκλες δεμένες με αλυσίδα και λουκέτο, μία παρέα έχει καταφέρει να κρατήσει το δέντρο για την… πάρτη της και να χαίρεται όποτε θέλει τη σκιά και τη θέα.

Προφανώς και αποτελεί απαράδεκτη τακτική, αφού ο δημόσιος χώρος είναι… δημόσιος και κανείς δεν επιτρέπεται να ιδιοποιηθεί ούτε καν κάποιο σημείο της παραλίας, αφού αν κάτι τέτοιο γίνει συνήθειο, οι περισσότεροι από εμάς θα είμαστε «αποκλεισμένοι» από τις σκιές των δέντρων και η απόλαυση θα ανήκει σε όσους προλάβουν.

zarpanews.gr

5 thoughts on “Χανιά | Είναι σωστό να «καβατζώνεις» δέντρο και χώρο στην παραλία; | Photos

  1. Ξυπνάτε σε λίγο δεν θα έρχονται τουρίστες ούτε για θάλασσα. Έχετε καταστρέψει το περιβάλλον και το δημόσιο χώρο. Μηδέν σεβασμός. Έχει κι αλλού να πάνε. Άσε που είναι κ πανάκριβα.

  2. Το ίδιο έχει γίνει και σε άλλες παραλίες της Κρήτης. Σούγια και Γαύδο θα αναφέρω διότι αυτές γνωρίζω. Στη Σούγια, υπήρχαν σκηνές κάτω από δέντρα της ανατολικής πλευράς, απέναντι από το σι σάιντ, όλο το χρόνο, κι ας μην έμενε κανένας πια στη παραλία. Κάτι σαν καβάτζα, ας πούμε, «έχω τη σκηνή μου και επιστρέφω όποτε θέλω».
    Στη Γαύδο, απλά διάβασα για κάποιους που είχαν βάλει σκηνές κάτω από δέντρα και τις νοίκιαζαν μέσω ερ-μπι-εν-μπι, και μετά, όταν πήγα, διαπίστωσα πολλές καβάτζες κάτω από τους κέδρους και τους σκίνους, με σκηνές, τροχόσπιτα και άλλα σταθερά αντικείμενα, δεμένα σε δέντρα και θάμνους.
    Οι δήμοι τι κάνουν;

    1. η ΔΗΜΑΡΧΑΡΑ χανιων εχει προβλεψει και για αυτο βρε κουτο…

      η ΑΜΑΝ ΤΕΛΕΣΟΠ…. εεεεε η ΔΗΜΑΡΧΑΡΑ κοβει τα δεντρα και τελος το ζητημα!!!

      ΠΟΛΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΙΛΑΜΕΕΕΕΕΕΕΕ

      ΜΠΕΤΑΑΑΑΑΑΑ ΠΑΝΤΟΥ!!!!

      1. Το ότι σου έχει στρώσει όλους τους δρόμους της πόλης για να μη σπάσει εντελώς το αμάξι σου, δεν σε συμφέρει να το πεις. Ποιος Δήμαρχος Χανιών έχει ξανακάνει το ίδιο είπαμε; Επίσης τα Χανιά προ Σημαντηράκη ήταν ο Εθνικός Κήπος από άποψη δέντρων; Γιατί μάλλον σε άλλη πόλη ζούμε.

  3. κοιτα, υπαρχει κι αλλη λυση, παιρνεις το μπιτονακι με το χρησιμοποιημενο λαδι μηχανης και το ριχνεις πανω σε καρεκλο-ξαπλωστο-τραπεζακια και τελειωνει η φαση. Θα πεσει και στην αμμο; μικρο το κακο συγκριτικα με την ολοενα και μεγαλυτερη επιδειξη ωχαδερφισμου απο τους συμπολιτες μας. Καποια στιγμη ομως ο Δημος πρεπει να αναθεσει στην υπηρεσια καθαριοτητος, το καθηκον απομακρυνσης πασης φυσεως ξενα υλικα και σκουπιδια απο τις παραλιες μας. Αν θελουμε να λεγομαστε Ανθρωποι…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook