Χανιά | «Είμαι αθώος, δεν έχω πάει ποτέ στο Σφηνάρι» – Αρνούνται τα πάντα για το διπλό έγκλημα οι δυο κατηγορούμενοι

χανιά-είμαι-αθώος-δεν-έχω-πάει-ποτέ-σ-1004751

Από την αρχή και σε δεύτερο βαθμό δικάζεται σήμερα στο Εφετείο Χανίων, η υπόθεση δολοφονίας ενός ηλικιωμένου ζευγαριού τον Φεβρουάριο του 2015 στο Σφηνάρι Κισσάμου (δείτε ΕΔΩ), κατά τη διάρκεια ληστείας στην οικία τους μετά από την αναίρεση της προηγούμενης αθωωτικής απόφασης, που ανέτρεψε την ισόβια καταδίκη των δυο κατηγορουμένων και τους έκρινε αθώους!

Πρόκειται για έναν 40χρονο και έναν 57χρονο, οι οποίοι αρνούνται όλες τις κατηγορίες που τους αποδίδονται και συγκεκριμένα για τον 57χρονο ανθρωποκτονία από πρόθεση και κατά συρροή και στον 40χρονο, άμεση συνέργεια στις πράξεις αυτές και για ληστεία η οποία θεωρήθηκε ως κίνητρο.

Ο 57χρονος στο άκουσμα των κατηγοριών, δήλωσε «αθώος» τονίζοντας πως δεν έχει πάει ποτέ στο Σφηνάρι απλά σχετιζόταν φιλικά με τον γιο του νεκρού ηλικιωμένου, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για την υπόθεση.

Ο 40χρονος σημείωσε «δεν έχω καμία σχέση με το έγκλημα».

Η υπόθεση δικάζεται σε μηδενική βάση μετά την αναίρεση του Αρείου Πάγου. Συγκεκριμένα, το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο έκανε την Δευτέρα δεκτό το αίτημα της πολιτικής αγωγής, για αναίρεση της αθωωτικής απόφασης του Εφετείου που τον Φεβρουάριο του 2020 είχε αποφασίσει την απαλλαγή των δύο δραστών ανατρέποντας πλήρως την πρωτόδικη απόφαση που τους καταδίκαζε σε διπλά ισόβια.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook