Χανιά | Εικόνα γεμάτη νοσταλγία: Κορίτσια μοιράζονται τα χρήματα που έβγαλαν από τα κάλαντα | Video

χανιά-εικόνα-γεμάτη-νοσταλγία-κορίτσ-1599827

Παραμονή Πρωτοχρονιάς σήμερα και όπως προστάζει το έθιμο, τα παιδιά βγήκαν στις γειτονιές και είπαν τα κάλαντα.

Δύο χρόνια μετά τον κορονοϊό, που κατά τη διάρκεια των lockdown, πολλά πράγματα άλλαξαν, ενώ κάποια επέστρεψαν, για να μας θυμίσουν τις εποχές που ζούσαμε σε καθεστώς κανονικότητας.

Αρκετά ήταν τα παιδιά που βγήκαν στους δρόμους για να πουν τα κάλαντα, αν και όπως φαίνεται οι παρέες παιδιών λιγοστεύουν, όπως και τα χρήματα που κερδίζουν.

Όλοι γεμίζουμε νοσταλγία όταν θυμόμαστε τον εαυτό μας ως παιδιά, γυρνώντας από τα κάλαντα να μοιραζόμαστε τα… κέρδη με την υπόλοιπη παρέα.

Μπροστά σε μία τέτοια εικόνα βρεθήκαμε, με τρία κορίτσια καθισμένα στο πεζοδρόμιο να μετρούν τα χρήματα που είχαν μαζέψει με σκοπό στη συνέχεια να τα μοιραστούν μεταξύ τους.

Αν ήταν πολλά ή λίγα δεν έχει σημασία, αυτό που μετράει είναι πως η ανάμνηση αυτή θα μείνει χαραγμένη για πολλά χρόνια, στο μυαλό των κοριτσιών, τα οποία στη συνέχεια θα μεταλαμπαδεύσουν την παράδοση και στις επόμενες γενιές.

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Εικόνα γεμάτη νοσταλγία: Κορίτσια μοιράζονται τα χρήματα που έβγαλαν από τα κάλαντα | Video

  1. Ψυχούλες μου… Είμαστε τόσο άχρηστοι που δεν μπορείτε να χαρείτε την παιδική σας ηλικία… Δημιουργήσαμε και ανεχόμαστε μια κοινωνία γεμάτη κινδύνους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook