Χανιά | Ειδικό σεμινάριο με επίκαιρα θέματα ΦΠΑ – Πώς μπορείτε να παρακολουθήσετε

χανιά-ειδικό-σεμινάριο-με-επίκαιρα-θέ-1447574

Το 15ο τμήμα Δυτικής Κρήτης Χανίων – Ρεθύμνου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος με την συνδιοργάνωση του Συλλόγου Εφοριακών Δυτικής Κρήτης και τον Σύλλογο Λογιστών Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών νομού Ρεθύμνου πραγματοποιούν την Τετάρτη 18 Μαΐου και ώρα 17:15 ειδικό σεμινάριο με επίκαιρα θέματα ΦΠΑ με εισηγητή τον Λεωνίδα Κορρέ.

Πιο αναλυτικά, σχετικά με το σεμινάριο:

Οι εξελίξεις στο τομέα του ΦΠΑ είναι διαρκείς και συχνές και τα θέματα που προκύπτουν από αυτές απασχολούν τους συναδέλφους λογιστές και εφοριακούς στην καθημερινή τους πρακτική.

Το σεμινάριο έχει ως στόχο να ενημερώσει τους συμμετέχοντες για επίκαιρα θέματα, λαμβάνοντας υπόψη και τις τελευταίες εξελίξεις στη νομοθεσία και τη νομολογία στον τομέα  του ΦΠΑ.

Στα πλαίσια του σεμιναρίου θα αναλυθούν, μεταξύ άλλων, τα εξής θέματα:

  • Pro-Rata και επιδοτήσεις λόγω Covid-19 (επιστρεπτέα προκαταβολή κ.λπ.)
  • Δικαίωμα έκπτωσης ΦΠΑ δαπανών για κατασκευές-προσθήκες-βελτιώσεις σε ακίνητα τρίτων – Απόφαση ΣτΕ.
  • Δάνεια επιχειρήσεων: ΦΠΑ ή χαρτόσημο; – Απόφαση ΣτΕ.
  • Αγορά παγίων χωρίς της καταβολή του ΦΠΑ στον προμηθευτή (Π.2869/87)
  • Κατασκευές – προσθήκες – βελτιώσεις ξενοδοχείων χωρίς την καταβολή ΦΠΑ στον προμηθευτή (Α. 1150/2020)
  • Έναρξη – Παύση χρησιμοποίησης παγίων της επιχείρησης – Διακανονισμός έκπτωσης του ΦΠΑ
  • Αναστολή ΦΠΑ στα ακίνητα των οικοδομικών επιχειρήσεων
  • Παραγραφή δικαιώματος έκπτωσης ή επιστροφής πιστωτικού υπολοίπου ΦΠΑ – Πίνακας υπολογισμού

Εισηγητής: Λεωνίδας Κορρές

Ο Λεωνίδας Κορρές είναι Λογιστής – Φοροτεχνικός Α’ τάξης και Φορολογικός Σύμβουλος, με ιδιαίτερη εξειδίκευση σε θέματα Φ.Π.Α. και Διεθνούς Φορολογίας. Είναι κάτοχος του Advanced Diploma in International Taxation (ADIT) από το Chartered Institute of Taxation (CIOT) του Ηνωμένου Βασιλείου.

Έχει πολύχρονη εμπειρία στην υποστήριξη λογιστικών γραφείων και επιχειρήσεων σε θέματα φορολογικά και εκπαίδευσης του προσωπικού. Διδάσκει φορολογία σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα ως προσκεκλημένος ομιλητής και είναι εισηγητής σε επαγγελματικά σεμινάρια.

Αρθρογραφεί τακτικά και επιστημονικά του άρθρα έχουν δημοσιευθεί σε ορισμένα από τα μεγαλύτερα περιοδικά του χώρου (Επιχείρηση, Λογιστής, Δελτίο Φορολογικής Νομοθεσίας κ.λπ.) και σε ιστοσελίδες όπως το Taxheaven.

Έχει αποφοιτήσει μετά επαίνου από το πρόγραμμα Μεταπτυχιακής Επαγγελματικής Κατάρτισης Ελεγκτών Λογιστών του Ινστιτούτου Εκπαίδευσης του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών – Λογιστών (Ι.Ε.Σ.Ο.Ε.Λ.). Είναι απόφοιτος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου International M.B.A. του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Meeting link

  • Topic: 15ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ – ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΦΠΑ – ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΟΡΡΕΣ
  • Time: May 18, 2022 05:15 PM Athens
  • Join Zoom Meeting εδώ
  • Meeting ID: 864 3297 2978
  • Passcode: 059324

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ 17/05/2022 ΠΡΟΣ ΜΕΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

ΑΠΑΤΕΣ ΜΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ- PHISSING

Αναφέρεται ότι το τελευταίο διάστημα καταγγέλλονται περαστικά κατά τα οποία επίδοξοι δράστες αφού καλέσουν ,από κινητή τηλεφωνική σύνδεση, ανυποψίαστους πολίτες τους παρουσιάζουν ψευδή γεγονότα ως αληθή και συγκεκριμένα παρουσιάζονται ως προσωπικοί λογιστές και με το πρόσχημα ηλεκτρονικής καταβολής δικαιούμενου επιδόματος, τους πείθoυν και τους αποσπoούν αριθμό λογαριασμού, username, και επιβεβαιωτικό κωδικό.

Στην συνέχεια δράστης-ες , με ανωτέρω δεδομένα, αποκτά-ουν την φυσική εξουσία του λογαριασμού-πλήρη πρόσβαση σε αυτόν και αφαιρεί-ουν ηλεκτρονικά, από παθόντες, χρηματικά ποσά τα οποία και μεταφέρει-ουν σε έταιρους λογαριασμούς.

Παρακαλούμε για την σχετική ενημέρωση προς πρόληψη-εξάλειψη των φαινομένων αυτών.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook