Χανιά | Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα σχολεία ζητάει η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Πλατανιά

χανιά-ειδική-συνεδρίαση-του-δημοτικο-990780

Την πραγματοποίηση ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πλατανιά με θέμα το άνοιγμα των σχολείων, ζητάει η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Παράλληλα σημειώνει πως ο δήμος Πλατανιά έχει την ευθύνη για τη λειτουργία των σχολείων που πρέπει να συνδυαστεί με όλα τα μέτρα απόστασης μεταξύ των μαθητών, υγιεινής και ασφάλειας των σχολείων:

Προς τον κ. Δήμαρχο Πλατανιά και

Πρόεδρο  του Δ.Σ. και τους Δημοτικούς Συμβούλους , Εντεταλμένο Παιδείας.

Η Κυβέρνηση ανακοινώσε σταδιακά το άνοιγμα των σχολείων.

Η Κυβέρνηση έχει την ευθύνη γι’ αυτό, ο Δήμος όμως έχει την ευθύνη για τη λειτουργία των σχολείων που πρέπει να συνδυαστεί με όλα τα μέτρα απόστασης μεταξύ των μαθητών, υγιεινής και ασφάλειας των σχολείων.

Πρόκειται για κτιριακές υποδομές που επανειλημμένα έχουμε αναδείξει ότι, χρήζουν πολλών παρεμβάσεων, βλέπε Γυμνάσιο Πλατανιά , Γυμνάσια – Λύκειο Βουκολιών ή το Γυμνάσιο – Λύκειο Κολυμβαρίου που διανύει την 4η παράταση και το έργο δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Ο Δήμος Πλατανιά δεν μπορεί να είναι θεατής.

Πρέπει να πάρει όλα τα μέτρα που αφορούν τη δική του ευθύνη, γιατί είναι λογικό ότι υπάρχει έντονη ανησυχία από όλους τους εμπλεκόμενους.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά  καταθέτει – άλλη μια φορά – άμεσα μέτρα που πρέπει να ληφθούν προκειμένου η όποια λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών στο Δήμο Πλατανιά  να γίνει με κριτήριο την προστασία της υγείας όλων των εμπλεκόμενων στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Για το άνοιγμα των σχολείων απαιτείται:

             Αριθμός παιδιών ανά τμήμα σε συνάρτηση με τον κανόνα του 1,5 μέτρου.

             Αντίστοιχα ο αριθμός εκπαιδευτικών στο σχολείο αλλά και στο γραφείο των εκπαιδευτικών πρέπει να ικανοποιείται ο κανόνας του 1,5 μέτρου. Αερισμός και συνθήκες υγιεινής μέσα στις τάξεις.

             Λειτουργία τουαλετών κλπ – κατάσταση προαυλίων.

             Αντισηπτικά – μάσκες – γάντια για όλους ανεξάρτητα από την προαιρετικότητα. Να υπάρχουν μάσκες και γάντια σε επαρκή ποσότητα, ώστε να τα χρησιμοποιούν όσοι και όσες τα ζητάνε (Δωρεάν). Να υπάρχουν σε επάρκεια αλκοολούχα διαλύματα. Συνολικά υλικά καθαρισμού.

             Να μας δοθεί εικόνα για την επάρκεια των ταμείων των σχολικών επιτροπών έτσι ώστε να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες. Έκτακτη οικονομική επιχορήγηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

             Απολύμανση όλων των σχολείων πριν την έναρξη αυτών, αλλά και καθημερινά όπως προβλέπεται με την αναγκαία πρόσληψη προσωπικού και τροποποίηση των συμβάσεων τους.( σχολικές καθαρίστριες ).

             Να ικανοποιηθεί άμεσα η υλικοτεχνική υποστήριξη σε σχέση με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Δωρεάν σύνδεση γρήγορου internet και εξασφάλιση Η/Υ ή tablet για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

             Nα διερευνηθεί η ανάγκη πραγματοποίησης μαζικών τεστ ανίχνευσης του ιού στα σχολεία. Δημιουργία, άμεσα, δομών σχολικής υγιεινής και ασφάλειας με τη στελέχωση όλου του απαραίτητου προσωπικού (σχολίατροι, νοσηλευτές κ.τ.λ.). Αγορά ειδικών θερμόμετρων ακριβείας ώστε να υπάρχει καθημερινός έλεγχος πριν την είσοδο των μαθητών στα σχολεία.

             Μεταφορές μαθητών, οι μετακινήσεις των μαθητών με τα λεωφορεία να γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να πληρούνται οι προϋποθέσεις υγιεινής  των μαθητών. Αύξηση των δρομολογίων, ώστε να εξυπηρετούνται λιγότεροι μαθητές ανά λεωφορείο. Το λεωφορείο να παρέχει όλα τα απαραίτητα ατομικά μέσα προστασίας στους μαθητές, τα οποία θα καλύπτει το κράτος.

             Κανένας μαθητής ή εκπαιδευτικός που ανήκει σε ευπαθή ομάδα να μην επιστρέψει στο σχολείο.

Για όλα τα παραπάνω παρακαλούμε όπως διεξαχθεί ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ.

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι :

Ανθούσης Δημήτριος

Κουμάκη Αλεξία

Μαριανάκης Στυλιανός

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook