Χανιά | Έγραψαν σύνθημα έξω από το σπίτι μαθητή μέλους της ΚΝΕ για να τον τρομοκρατήσουν

χανιά-έγραψαν-σύνθημα-έξω-από-το-σπίτι-815946

Την ενέργεια φασιστοειδών όπως αναφέρουν «να γράψουν έξω από το σπίτι μέλους της ΚΝΕ, σύνθημα με σκοπό να τρομοκρατηθεί επειδή είναι μπροστάρης στους μαθητικούς αγώνες στο σχολείο του» καταγγέλλει με σχετική της ανακοίνωση η Τ.Ο Χανίων της ΚΝΕ.

Το περιστατικό έλαβε χώρα τις προηγούμενες ημέρες στα Χανιά.

Η ανακοίνωση:

«Καταγγέλλουμε τη θρασύδειλη ενέργεια φασιστοειδών να γράψουν έξω από το σπίτι μέλους της ΚΝΕ, σύνθημα με σκοπό να τρομοκρατηθεί επειδή είναι μπροστάρης στους μαθητικούς αγώνες στο σχολείο του. Τους το λέμε ξεκάθαρα: «Οι κομμουνιστές δεν τρομοκρατούνται!»

Οι τακτικές αυτές των φασιστών δείχνουν οτι τους ενοχλεί η δράση της ΚΝΕ που αποτελεί φάρο ελπίδας για κάθε νέο, που είναι η δράση που βάζει εμπόδια στη προσπάθεια τους να σπείρουν το ναζιστικό τους δηλητήριο.

Τους ενοχλεί γιατί η δράση των μελών και των φίλων της ΚΝΕ είναι αυτή που δίνει ζωή στο σχολείο, στους αγώνες για τα δικαιώματα των μαθητών, στην πάλη για ένα σχολείο που «θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει», με τις αξίες της συλλογικότητας, της μαχητικής προσπάθειας να κατακτήσουμε τη γνώση, τις αξίες της φιλίας με τους συμμαθητές και τη νεολαία απο όλες τις χώρες που δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα σε αντίθεση με τους βιομήχανους και τους εφοπλιστές που έχουμε να χωρίσουμε πολλά και που αυτούς εξυπηρετεί η δράση τέτοιων δυνάμεων.

Φάνηκε ότι μπροστά στη ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών τους πείραξε το γεγονός ότι τα μέλη της ΚΝΕ αναδείξανε το πραγματικό περιεχόμενο της συμφωνίας που δεν είναι άλλο από την ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ που η κυβέρνηση έχει γίνει ο καλύτερος υπηρέτης της πολιτικής των ΗΠΑ που και η Χρυσή Αυγή χειροκροτεί και δεν έβγαλε κουβέντα για αυτά.

Στον εθνικισμό που καλλιεργούν για να μην είναι οι λαοί ενωμένοι ενάντια στους εκμεταλλευτές τους δεν απαντάμε με εθνικισμό, αλλά με ένταση της πάλης μας για τη ζωή που μας αξίζει και δεν θα τους τη χαρίσουμε!

Το παίζουν «πατριώτες» αυτοί που αποκάλεσαν πρόσφατα ήρωες τους ναζί που εισβάλανε στη Κρήτη και αφελείς και εκτελεστές τους Κρητικούς που πολέμησαν ενάντια στους Ναζί. Η Χρυσή Αυγή είναι το κόμμα άξιος συνεχιστής των ταγμάτων ασφαλείας, οι άξιοι συνεχιστές των Γερμανών ναζί που κάψανε τα χωριά της Κρήτης. Είναι πιστό σκυλί του σημερινού συστήματος το οποίο όποτε τους χρειάζεται τους αξιοποιεί για να χτυπήσει το εργατικό – λαϊκό κίνημα.

Είναι οι ίδιοι που χτυπήσαν εργάτες γιατί διεκδικούσαν μεγαλύτερο μεροκάματο, οι ίδιοι που σκότωσαν τον Π. Φύσσα. Είναι αυτοί που χτυπάνε εργάτες μετανάστες αλλά στα αφεντικά κάνουν τις κότες. Είναι αυτοί που παρακαλάνε για νέες φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές, στους βιομηχάνους, στα αφεντικά τους. Είναι τόσο αντισυστημικοί που παρακαλούσαν τους εφοπλιστές να μείνουν στην Ελλάδα και τους υποσχόντουσαν εργάτες με ακόμη πιο χαμηλά μεροκάματα τη στιγμή μάλιστα που η ελληνική ναυτιλία βρίσκεται στη 1η θέση παγκοσμίως λόγω της τεράστιας εκμετάλλευσης που υφίστανται οι ναυτεργάτες.

Είναι οι ίδιοι που δεν βγάζουν κουβέντα για τις τεράστιες ελλείψεις στα σχολεία του νομού, για το νέο νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση και κάνει το σχολείο ατελείωτο εξεταστικό κέντρο ενώ την ίδια στιγμή κόβει τον όποιο μορφωτικό χαρακτήρα είχε. Δεν βγάζουν κουβέντα για τη κατάσταση στους χώρους δουλειάς που είναι πραγματικά κάτεργα.

Πραγματικός πατριωτισμός είναι να παλεύεις για ένα λαό κυρίαρχο στον τόπο του χωρίς ξένους και ντόπιους εκμεταλλευτές, να παλεύεις δηλαδή για την ανατροπή του σημερινού συστήματος που γεννά φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά, ανεργία, φασισμό.

Καλούμε το λαό της περιοχής, τους μαζικούς φορείς να απομονώσουν τους φασίστες, σε κάθε χώρο, να μην βρίσκουν χώρο να σταθούν. Καλούμε κάθε νέο που αγανακτεί με αυτή τη κατάσταση, να συναντηθεί με το ΚΚΕ και τη ΚΝΕ σε κάθε χώρο, να οργανώσουν τη πάλη τους για τις σύγχρονες ανάγκες, να στείλουν μύνημα και στις ερχόμενες εκλογές με ένα ισχυρό ΚΚΕ που θα βάλει εμπόδια σε όσους θέλουν τη νέα γενιά στην άκρη για τα σχέδιά τους.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook