Χανιά | Εγκρίθηκε νέο κλειστό γυμναστήριο στον Αποκόρωνα

χανιά-εγκρίθηκε-νέο-κλειστό-γυμναστή-1028625

Την ένταξη στο Πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ”, στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ΙV, της Πράξης:”Δημιουργία κλειστού Αθλητικού κέντρου Δήμου Αποκορώνου” συνολικού προϋπολογισμού 1.200.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) με φορέα υλοποίησης το Δήμο Αποκορώνου (Ν.Χανίων), ύστερα από αίτημα ένταξης, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, αφορά στην

κατασκευή και στον πλήρη εξοπλισμό ενός σύγχρονου κλειστού γυμναστηρίου, στον οικισμό

Ασπρουλιάνος, Δημοτικής Ενότητας Γεωργιούπολης, του Δήμου Αποκορώνου, Περιφερειακής Ενότητας Χανίων. Το κτίριο θα έχει συνολικές εξωτερικές διαστάσεις 35,40 μ. μήκος και 33,00 μ. πλάτος. Το ύψος του στην μέγιστη τιμή του θα φτάνει τα 11,00 μ. Οι διαστάσεις και οι προδιαγραφές των εσωτερικών χώρων θα είναι σύμφωνες με τους κανονισμούς της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Ο προσανατολισμός του κτιρίου, όπως προβλέπεται σύμφωνα με την Αρχιτεκτονική Μελέτη που έχει εκπονηθεί, είναι κατά τον μεγάλο του άξονα προς τον Βορρά. Οι κερκίδες κατασκευάζονται στην Δυτική πλευρά.

Οι εσωτερικοί χώροι του κλειστού γυμναστηρίου, διαιρούνται στις εξής ενότητες:

Α. Την αίθουσα αθλοπαιδιών μαζί με τις κερκίδες

Β. Τους λειτουργικούς χώρους (Χώροι αποδυτηρίων, wc κοινού, διοίκησης, ιατρεία, κ.λπ).

Στο γήπεδο θα υπάρχει η δυνατότητα να διοργανωθούν αγώνες μπάσκετ, βόλεϊ, ενόργανης γυμναστικής, αλλά και κάθε είδους γυμναστικής επίδειξης. Εκτός από τον αγωνιστικό χώρο θα κατασκευαστεί χώρος αποδυτηρίων, βοηθητικοί χώροι, wc κοινού και κερκίδες που θα μπορούν να φιλοξενήσουν πάνω από 450 άτομα.

Τελειώνοντας ο δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, τόνισε ότι τα αναμενόμενα οφέλη από την αποπεράτωση του έργου είναι:

1. Βελτίωση της ποιότητας ζωής

2. Προσέλκυση και εξυπηρέτηση επισκεπτών

3. Δημιουργία ασφαλούς και σύγχρονου χώρου άθλησης.

zarpanews.gr

3 thoughts on “Χανιά | Εγκρίθηκε νέο κλειστό γυμναστήριο στον Αποκόρωνα

  1. Θα είναι τόσο πετυχημένο, όσο και το ποδηλατοδρόμιο και το κολυμβητήριο στο ακρωτήρι.
    Παιδιά δεν έχει η περιοχή.

  2. Πράγματι καλή είδηση η ίδρυση Αθλητικου Κέντρου στον Αποκορωνα κ δη στη Γεωργιουπολη αλλά θα συμφωνήσω κ εγώ μακάρι να στελεχωθει με προσωπικο κ να λειτουργησει με τις προδιαγραφες που αναφέρει το άρθρο……όπως κ καλο θα ήταν να το δει σοβαρά το Δημοτικό Συμβούλιο του Αποκορωνα το ζήτημα της δημιουργίας Δημοτικής Συγκοινωνίας για τα χωριά της ενδοχώρας του Αποκορωνα καθώς υπάρχουν χωριά που η μετάβαση γινεται μόνο με ΙΧ…..καθε Δήμος που σέβεται τον κάτοικο του αλλά κ τον επισκέπτη-τουριστα(μια κ ο Δήμος Αποκορωνου ζει σε ένα μεγάλο ποσοστο από τον τουρισμό) πρεπει να έχει Δημοτική Συγκοινωνία κ με εισιτήριο όχι δωρεάν ώστε να υπάρξει ισόρροπη ανάπτυξη στο συνολο του Δήμου!!!!!!!!!!!!Ας το δει κ ο Δήμαρχος κ το Δημοτικό Συμβουλίο σοβαρά κάποια στιγμή!!!!!!!!!!!

  3. Στη Γεωργιούπολη δεν υπάρχουν παιδιά.επρεπε να φτιαχτεί κάπου κεντρικά στον Αποκόρωνα για να εξυπηρετεί.λανθασμενη απόφαση Δημαρχε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook