Χανιά | Εγκρίθηκε από το Πράσινο Ταμείο η χρηματοδότηση ερευνητικών προγραμμάτων

χανιά-εγκρίθηκε-από-το-πράσινο-ταμείο-695735
Δύο ερευνητικά προγράμματα στο Νομό Χανίων ενέταξε στο πρόγραμμα πιστώσεων έτους 2019 το ΔΣ του Πράσινου Ταμείου, φορέα εποπτευόμενου από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Το πρώτο ερευνητικό πρόγραμμα αφορά στην «Ανάπτυξη μεθοδολογίας για την ενίσχυση και προστασία πληθυσμών απειλούμενων φυτικών ειδών της Κρήτης. Πιλοτική εφαρμογή στον Νομό Χανίων», στο Πρόγραμμα «Προστασία και αναβάθμιση Δασών 2019».
Το Πρόγραμμα πρόκειται να υλοποιηθεί από το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δασών Χανίων σε διάστημα 36 μηνών και με συνολικό προϋπολογισμό που ανέρχεται σε 196.930,00 €.
Το έτερο έχει να κάνει με τη «δημιουργία της τρισδιάστατης γεωλογικής δομής του φαραγγιού της Σαμαριάς με απώτερο στόχο την διερεύνηση των υδρολογικών συνθηκών και δίαιτας των πηγών στον πυρήνα του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς (Λευκών Ορέων), Δυτική Κρήτη», στο Πρόγραμμα «Προστασία και αναβάθμιση Δασών 2019».
Το Πρόγραμμα πρόκειται να υλοποιηθεί από τη Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δασών Χανίων σε διάστημα 34 μηνών και με συνολικό προϋπολογισμό που ανέρχεται σε 143.990,00 €.
Δείτε εδώ τις σχετικές αποφάσεις του ΔΣ του Πράσινου Ταμείου
zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook