Χανιά | Εγκρίθηκαν οι επιχορηγήσεις για δυο έργα ύδρευσης στην Κίσσαμο

χανιά-εγκρίθηκαν-οι-επιχορηγήσεις-γι-1683178

Εγκρίθηκαν από τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής  Κουτουλάκη Μανώλη οι επιχορηγήσεις που αφορούν σε σημαντικά ζητήματα ύδρευσης και αξιοποίησης υδρογεωτρήσεων του δήμου Κισσάμου σε Πλάτανο και Αμυγδαλοκεφάλι.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η επιχορήγηση του Δήμου Κισσάμου με 74.400€ για την αξιοποίηση – εξοπλισμό της γεώτρησης που έχει ανορυχθεί με επιτυχία στη θέση Καμπί Πλατάνου, για την οποία έχει εκδοθεί άδεια χρήσης του νερού, στη οποία ορίζεται εκμεταλλεύσιμη παροχή των 50 κυβικών μέτρων νερού ανά ώρα.

Σημειώνεται πως έχει υποβληθεί από τον δήμο Κισσάμου στο Ταμείο Ανάκαμψης (και βρίσκεται υπό αξιολόγηση) η πρόταση με τίτλο «Έργα ενίσχυσης της ύδρευσης στην Τ.Κ. Πλατάνου Δήμου Κισσάμου», συνολικού προϋπολογισμού 704.000€ για συμπληρωματικά δίκτυα μεταφοράς των νερών της συγκεκριμένης υδρογεώτρησης.

Επίσης, εγκρίθηκε και δεύτερη επιχορήγηση του Δήμου Κισσάμου με 37.200€ για την εκπόνηση μελέτης ύδρευσης της ευρύτερης περιοχής Λιβαδίων της Κοινότητας Αμυγδαλοκεφαλίου, όπου ανορύχθηκε επιτυχώς ερευνητική γεώτρηση και τα αποτελέσματα τα οποία έδωσε είναι κατάλληλα για να ενισχυθεί το πόσιμο νερό στην περιοχή.

Η περιοχή αυτή ανήκει στις περιοχές με ιδιαίτερα ξηρές περιόδους και με σημαντική έλλειψη υδατικών πόρων και είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αξιοποιηθεί το κατάλληλο προς ύδρευση νερό της γεώτρησης.

Για την υπογραφή των δύο αυτών επιχορηγήσεων, ενημέρωσε τον Δήμαρχο Κισσάμου η Βουλευτής Χανίων κ. Ντόρα Μπακογιάννη κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Κίσσαμο. Ο κ. Μυλωνάκης την ευχαρίστησε ιδιαίτερα για την καθοριστική συμβολή της στην έγκριση των 2 αυτών χρηματοδοτήσεων και ζήτησε την υποστήριξή της στο σχετικό αίτημα του δήμου Κισσάμου στο Ταμείο Ανάκαμψης.

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook