Χανιά | Εγκαινιάστηκε ο Βρεφονηπιακός σταθμός στο Κοντομαρί

χανιά-εγκαινιάστηκε-ο-βρεφονηπιακός-1490308

Πραγματοποιήθηκαν από το Δήμο και το ΝΠΔΔ Πλατανιά τα εγκαίνια και η ετήσια τελετή λήξης της σχολικής περιόδου, στο Βρεφονηπιακό Σταθμό στο Κοντομαρί του Δήμου Πλατανιά, παρουσία του Δημάρχου Πλατανιά κ. Ιωάννη Μαλανδράκη και της Προέδρου του ΝΠΔΔ Πλατανιά κ. Χρυσούλα Μαραγκουδάκη.

Σε ένα σύνολο πλήρως ανακατασκευασμένων κτιρίων λειτουργεί πλέον ένας σύγχρονος βρεφονηπιακός σταθμός, δυναμικότητας (28 θέσεων βρεφών) και ( 25 θέσεων παιδιών).

Οι παραπάνω δομές είναι πλήρως εξοπλισμένες με βάση τις λειτουργικές και εκπαιδευτικές ανάγκες παιδιών και προσωπικού. Ο νέος βρεφικός και παιδικός Σταθμός ιδρύθηκε με σκοπό να καλύψει τις ανάγκες της κοινωνίας της Δ.Ε. Πλατανιά του Δήμου Πλατανιά, αλλά και του ευρύτερου Δήμου.

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης τόνισε μεταξύ άλλων “… ο Δήμος Πλατανιά ξεκίνησε πριν μερικά χρόνια από μία ημιτελή εργολαβία, την οποία παρέλαβε στο ένα εκ των δύο κτιρίων για να κάνει την ανακατασκευή. Στη συνέχεια με μια νέα εργολαβία της τάξης των 300.000,00 ευρώ πετύχαμε να κατασκευάσουμε και το δεύτερο κτίριο αλλά και να τελειοποιήσουμε το πρώτο.

Πετύχαμε έτσι την ολοκληρωτική ανακατασκευή του πρώτου κτιρίου αλλά και την αποπεράτωση του δεύτερου και με δύο ακόμα προϋπολογισμούς της τάξης των 100.000,00 ευρώ για να εξοπλίσουμε εσωτερικά με τον απαραίτητο ξενοδοχειακό και τεχνολογικό εξοπλισμό και με τον δεύτερο της τάξης των 20.000,00€ ευρώ για τις ανάγκες των εξωτερικών χώρων. Επίσης κάναμε και τις συνδέσεις, αποχέτευσης και ηλεκτροδότησης &  το παραδώσαμε στο ΝΠΔΔ για να το λειτουργήσει. Η Δημοτική μας

περιφέρεια είναι σε όλο της το εύρος καλυμμένη, σε αυτού του είδους τις υποδομές και είναι μεγάλη μας η χαρά που θα μπορούν τα παιδιά και τα βρέφη όλων των συμπολιτών μας να εξυπηρετούνται….”.

Στη συνέχεια η πρόεδρος του ΝΠΔΔ του Δήμου Πλατανιά κα. Χρυσάνθη Μαραγκουδάκη δήλωσε τα παρακάτω “ …. το ΝΠΔΔ απαριθμεί τρεις παιδικούς Σταθμούς και έναν βρεφονηπιακό εκ των οποίων τον τρίτο παιδικό και τον πρώτο βρεφικό εγκαινιάζουμε απόψε.

Ο ένας παιδικός είναι στη Δημοτική Ενότητα Βουκολιών και ο άλλος στη Δημοτική Ενότητα Μουσούρων στον Σκινέ. Υπάρχει και άλλος παιδικός Σταθμός αλλά δεν ανήκει στο νομικό πρόσωπο. Σήμερα νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά που εγκαινιάζουμε τον πρώτο

βρεφικό Σταθμό και τον τρίτο παιδικό Σταθμό του ΝΠΔΔ του Δήμου Πλατανιά

μετά από προσπάθειες δέκα περίπου ετών.

Τα καταφέραμε και οι άνθρωποι μας αγκάλιασαν εμπιστεύοντας μας τα παιδιά τους και τους ευχαριστούμε από καρδιάς. Ο Σταθμός έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, αλλά χρηματοδοτείται και από το Δήμο Πλατανιά με περίπου 100.000,00€ το έτος , ενώ το προσωπικό του ανέρχεται στα δέκα άτομα που φροντίζουν 65 περίπου παιδάκια…”

Για τη Δημοτική Αρχή και το ΝΠΔΔ Πλατανιά, αποτέλεσε έργο προτεραιότητας και κατεβλήθη μεγάλη προσπάθεια για την ολοκλήρωσή του, προκειμένου η δημιουργία αυτής της νέας δομής να προσφέρει στην τοπική κοινωνία, υψηλές και ποιοτικές υπηρεσίες.

Παρόντες στα εγκαίνια και στη τελετή λήξης της σχολικής περιόδου ήταν ο Αντιδήμαρχος & Αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ. κ. Στυλιανός Δημητρογιαννάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ.Χρήστος Αρχοντάκης και κ. Χαρίτων Μπομπολάκης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Εμμανουήλ Ντουντουλάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κων/νος Πατεράκης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κοντομαρί κ. Μαρίνος Δρακουλάκης, επίσης παρευρέθηκαν εκπρόσωποι Τοπικών Φορέων, γονείς των παιδιών και πλήθους κόσμου.

Μετά το τέλος των εγκαινίων και την τελετή λήξης, ακολούθησε πλούσιο

κέρασμα που ετοίμασαν τα μέλη του ΝΠΔΔ, το προσωπικό και οι γονείς του

Βρεφονηπιακού Σταθμού.

Στην τελετή τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που ορίζει το

υγειονομικό πρωτόκολλο κατά της διασποράς του ιού COVID 19.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook