Χανιά | Εγκαινιάστηκαν οι νέες εγκαταστάσεις του παραδοσιακού μουσικού συλλόγου Αποκορώνου «Ο Χαρίλαος» | Photos

χανιά-εγκαινιάστηκαν-οι-νέες-εγκατασ-1613456

Τις νέες του εγκαταστάσεις εγκαινίασε το απόγευμα του Σαββάτου ο παραδοσιακός μουσικός σύλλογος Αποκορώνου «Ο Χαρίλαος». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διημερίδας με θέμα “Διατήρηση και Διάδοση της Μουσικής Κληρονομιάς του Αποκόρωνα”, οποία ξεκίνησε χθες, στις εγκαταστάσεις του συλλόγου, στις Καλύβες.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Διγαλάκης, ο Αντίπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης, οι οποίοι απήυθηναν χαιρετισμούς ενώ παρών ήταν και ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός, ο οποίος πραγματοποίησε τα εγκαίνια.

Οι εκδηλώσεις της διημερίδας θα κορυφωθούν σήμερα Κυριακή με Μουσική Βραδιά με θέμα «Αποκορωνιώτες μουσικοί στις απαρχές της κρητικής δισκογραφίας», η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης».

Ομιλητές:

Σταύρος Μαραγκουδάκης, μουσικός-ερευνητής, «Χαρίλαος Πιπεράκης. Η φωνή της Κρήτης στις Η.Π.Α.»

Κωνσταντίνος Κοπανιτσάνος, μουσικός-ερευνητής, «Λυράρηδες του Αποκόρωνα στο γραμμόφωνο: Καραβανάκης, Καπόκης, Πιπεράκης, Καντέρης»

Την εκδήλωση πλαισιώνουν τα μουσικά συγκροτήματα:

Μουσικό σχήμα «Στριφτάλια»

Μουσικό σύνολο Π.Μ.Σ.Α. «Ο ΧΑΡΙΛΑΟΣ»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook