Χανιά | Έγινε η Λαϊκή Συνέλευση κατοίκων στο Επανοχώρι Σελίνου – Πρόταση αξιοποίησης κτιρίου στην είσοδο του Ομαλού

χανιά-έγινε-η-λαϊκή-συνέλευση-κατοίκω-1010013

Παρουσία του Δημάρχου Καντάνου-Σελίνου, Αντωνίου Περράκη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Μαρτίου 2020 στο Επανοχώρι Σελίνου Λαϊκή Συνέλευση των κατοίκων.

Στη Γενική Συνέλευση παραβρέθηκαν επίσης, ο Αντιδήμαρχος Ανατολικού Σελίνου Νικόλαος Φιωτοδημητράκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ελευθέριος Καστανάκης, Ιωάννης Γεντεκάκης, Ευτύχιος Γναφάκης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Επανοχωρίου Ευτύχιος Καλαμαράκης και ο Ιωάννης Παλλήκαρης Ομ. Καθηγητής Οφθαλμολογίας, Πανεπιστήμιο των Ορέων.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

1. Η διαχείριση της Λιμνοδεξαμενής του Ομαλού

2. Η αξιοποίηση του κτιρίου που βρίσκεται στην είσοδο του Ομαλού, του οποίου η κατασκευή ολοκληρώθηκε από τον Δήμο Καντάνου-Σελίνου, στο πλαίσιο του Προγράμματος « Ολοκληρωμένα Σχέδια Ανάπτυξης Περιοχών Υπαίθρου» (ΟΣΑΠΥ).

Προτάθηκε να δημιουργηθεί ένας χώρος Μουσειακής Υποδομής και Πωλητηρίου ειδών πρωτογενούς τομέα, όπως π.χ. τυροκομικά προϊόντα, προϊόντα μελιού, τα οποία θα παρασκευάζονται και θα μεταποιούνται από ομάδες τοπικών παραγωγών μέσα στον ανακαινισμένο πλέον χώρο και θα διατίθενται προς πώληση στον χώρο αυτό.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν από κοντά τη διαδικασία παραγωγής των τοπικών προϊόντων αποκτώντας έτσι κάποιες γνώσεις για το αντικείμενο της παραγωγής αλλά και μοναδικές εμπειρίες για κάτι που μέχρι τώρα ήταν άγνωστο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook