Χανιά | Έφεση θα ασκήσει η Περιφέρεια Κρήτης για τον δρόμο στην Μονή Γουβερνέτου

χανιά-έφεση-θα-ασκήσει-η-περιφέρεια-κρ-1210917

Αιχμηρή ανακοίνωση για το θέμα του δρόμου που οδηγεί στη Μονή Γουβερνέτου, με αφορμή την πρωτόδικη απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, εξέδωσε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής.

Από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Χανίων διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Με την με αριθμό 604/2021 (πρωτόδικη) απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων έγινε δεκτή η ανακοπή της Ιεράς Μονής Γουβερνέτου κατά του πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής που εξεδόθη και αφορούσε την επαρχιακή οδό Χανίων – Γουβερνέτου για καθαρά τυπικό λόγο (έκδοση από αναρμόδιο όργανο).

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου «Σε καμία περίπτωση, η ανωτέρω απόφαση δεν αφορά τον χαρακτηρισμό της συγκεκριμένης οδού ως ιδιωτικής ή επαρχιακής και δεν αίρεται το ισχύον καθεστώς επαρχιακής οδού, αφού το εν λόγω Δικαστήριο δεν έχει εκ του Νόμου τέτοια αρμοδιότητα.

Παρά ταύτα, εν’ όψει και του γεγονότος ότι η απόφαση κρίνεται εσφαλμένη και ως προς τον τυπικό λόγο για τον οποίο έγινε δεκτή η ανακοπή της Ιεράς Μονής, η Περιφέρεια Κρήτης θα εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα που προβλέπει ο Νόμος για την ανατροπή της από το αρμόδιο Πρωτοδικείο Χανίων, στο οποίο και θα προσφύγουμε εντός της επόμενης εβδομάδας»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook