Χανιά | Έδωσε λύση στα προβλήματα των σχολείων της Κισσάμου ο Βασίλης Διγαλάκης

χανιά-έδωσε-λύση-στα-προβλήματα-των-σχ-939760

Συνάντηση με φορείς άλλα και τους μαθητές του Λυκείου και του ΕΠΑΛ της Κισσάμου είχε ο Χανιώτης υφυπουργός Παιδείας. Ο Βασίλης Διγαλάκης βρέθηκε στο Καστέλι, όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τους μαθητές αλλά και φορείς της περιοχής, προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματά τους και να βρεθεί η βέλτιστη λύση.

Τα αιτήματα των μαθητών, οι οποίοι μάλιστα είχαν προχωρήσει και σε κατάληψη του σχολείο, ήταν:

  • Ακαταλληλότητα κτηρίου
  • Στατικότητα
  • Κτήριο χωρίς άδεια
  • Αύλειος Χώρος
  • Προβλήματα Θέρμανσης
  • Κτήριο υπό κατάρρευση
  • Έλλειψη καθηγητών

Στην συνάντηση που έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου στην αίθουσα του δημαρχείου Κισσάμου, ο κ. Διγαλάκης σε ότι αφορά το κτιριακό πρόβλημα των σχολείων σημείωσε πως το πρώτο που θα γίνει είναι ότι την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου θα επισκεφθεί τεχνικό κλιμάκιο το λύκειο προκειμένου να γίνει το τοπογραφικό διάγραμμα και το διάγραμμα κάλυψης και με βάση αυτό να γίνει η τακτοποίηση του αυθαίρετου και η έκδοση οικοδομικής άδειας για να δημοπρατηθούν άμεσα ηλεκτρονικά οι εργασίες αποκατάστασης.

Παράλληλα θα γίνουν, όπως είπε ο κ. Διγαλάκης, και οι μελέτες στατικής επάρκειας. Σε ότι αφορά στις ελλείψεις εκπαιδευτικών σημείωσε πως το ποσοστό κάλυψης των κενών είναι μεγαλύτερο από τα προηγούμενα χρόνια.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κισσάμου κ. Μυλωνάκης ευχαρίστησε τον υφυπουργό για την παρουσία του και την αντιμετώπιση του προβλήματος, ενώ ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Θεόδωρος Σταθάκης είπε ότι υπάρχει τοπογραφικό διάγραμμα και το σχολείο έχει υπαχθεί στο νόμο αυθαιρέτων, αλλά χρειάζονται τα υπόλοιπα.Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Γιώργος Φραγκιουδάκης δήλωσε οτι αυτό που χρειάζεται είναι νέο σχολείο, ενώ έδωσε συγχαρητήρια στα παιδιά για τον αγώνα τους.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Δήμου Κισσάμου κα Όλγα Ψαράκη, είπε πως είμαστε εδώ σήμερα γιατί τα παιδιά μπήκαν μπροστά και διεκδικούν.

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Έδωσε λύση στα προβλήματα των σχολείων της Κισσάμου ο Βασίλης Διγαλάκης

  1. μπραβο του που παρουσασιαστηκε αν και δεν εκανε τιποτα. ακομη. οι μαθητες λοιπον παρουσιασαν 7 προβληματα τα οποια στην ουσια ειναι 3. Γιατι να φουσκωνετε τα προβληματα; Εχετε κι εσεις αυτη την νοοτροπια του «πες 100 για να πιασεις τα 5!»… κακως.
    1- ελλειψη καθηγητικου προσωπικου
    2- κακο συστημα θερμανσης
    3- επισκευες στο κτηριο.
    Για το πρωτο θα σας πει η Κεραμεως, για τα δυο αλλα ο οργανισμος σχολικων κτηριων και ο Δημαρχος σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook