Χανιά | Δυσαρέσκεια στον Δήμο Κισσάμου για τον υποβιβασμό των σχολικών μονάδων – Ζητούν ανάκληση της απόφασης

χανιά-δυσαρέσκεια-στον-δήμο-κισσάμου-1202494

Τη δυσαρέσκειά του εκφράζει ο Δήμος Κισσάμου μετά την απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για μεταβολές των σχολικών μονάδων του Δήμου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Κισσάμου αναφέρει:

Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας του δημάρχου Κισσάμου κ. Μυλωνάκη με την προϊσταμένη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Χανίων Κα Κασσωτάκη- Ψαρουδάκη, ενημερωθήκαμε ότι η διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού Χανίων πρόκειται να προχωρήσει σε λειτουργικές μεταβολές των σχολικών μονάδων του Νομού μας για το σχολικό έτος 2022-2023 επικαλούμενη την εφαρμογή του νόμου.

Για τον Δήμο μας η μεταβολή αφορά στα κάτωθι σχολεία:

  • το Δημοτικό σχολείο του Δραπανιά, το οποίο αποτελεί και το μοναδικό σχολείο της

    δημοτικής ενότητας Μυθήμνης, θα μετατραπεί από 6θέσιο σε 4θέσιο,

  • το 1ο Δημοτικό σχολείο Κίσσαμου από 7θέσιο σε 6θέσιο και
  • το 3ο Δημοτικό σχολείο Κισσάμου από 7θέσιο σε 6θέσιο.

Ως δημοτική αρχή, εκφράζουμε τη δυσαρέσκεια και πλήρη αντίθεσή μας για την υποβάθμιση των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου μας.

Θεωρούμε ότι η αύξηση του αριθμού των μαθητών στα σχολεία που αναγκαστικά θα στοιβάζονται σε μικρές αίθουσες, θα υποβαθμίσει σε πολλά επίπεδα την παρεχόμενη εκπαίδευση στα σχολεία της περιοχής μας, θα παρακωλύσει την ποιοτική εκπαιδευτική διαδικασία και θα κάνει τις τάξεις κέντρα υπερμετάδοσης του ιού ιδιαίτερα στην περίοδο της πανδημίας που διανύουμε.

Τα σχολεία της υπαίθρου, αντί να υποβαθμίζονται, πρέπει να στηρίζονται, να αναβαθμίζονται και να στελεχώνονται εγκαίρως με το απαραίτητο προσωπικό.

Δεν πρέπει να προχωρήσει καμία λειτουργική υποβάθμιση των προαναφερθέντων σχολείων μας, όπως και των λοιπών όλου του Νομού Χανίων, διότι αυτό στη συνέχεια θα οδηγήσει αναπόφευκτα στην κατάργηση σχολείων το οποίο με την σειρά του θα δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα. Το σχολείο είναι ένα ζωντανό κύτταρο πολιτισμού σε μια κοινωνία και η υποβάθμιση του σημαίνει ταυτόχρονη υποβάθμιση ολόκληρης της κοινότητας.

Εκφράζοντας τα συναισθήματα και τις ανάγκες των δημοτών μας, θεωρούμε ότι η απόφαση αυτή αδικεί την περιοχή της Κισσάμου και για το λόγο αυτό αποστείλαμε το παρόν έγγραφο με το οποίο ζητήσαμε από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και τη διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να επανεξετάσουν την απόφαση και να προχωρήσουν στην άμεση ανάκλησή της.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook