Χανιά | Δυναμική η έναρξη με την Ελένη Τσαλιγοπούλου στις Γιορτές Ρόκκας 2022 | Photos

Με μία γλυκιά βραδιά με πολύ κέφι, αγαπημένα τραγούδια και την Ελένη Τσαλιγοπούλου να ξεσηκώνει το κοινό με την «Λαϊκή βραδινή» της συναυλία ξεκίνησαν δυναμικά οι Γιορτές Ρόκκας 2022!

Όπως κάθε χρόνο, ο κόσμος ξεκίνησε να μαζεύεται από αργά το απόγευμα της Κυριακής 31 Ιουλίου στην Ρόκκα, γεμίζοντας την πλατεία του χωριού. Στη συναυλία, όλοι σιγοτραγούδησαν τις γνωστές επιτυχίες που ερμήνευσε μοναδικά η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ξεσηκώθηκαν στο λαϊκό σκέλος της συναυλίας και στο τέλος αποθέωσαν την τραγουδίστρια και τους άξιους δεξιοτέχνες μουσικούς της με παρατεταμένες επευφημίες!

Μετά τη λήξη της συναυλίας, πολλοί επισκέπτες ανηφόρησαν προς την Κερά, θαυμάζοντας τις φωτιστικές εγκαταστάσεις της Shizuka Hariu.

Ακολουθεί αναλυτικά το υπόλοιπο πρόγραμμα των φετινών Γιορτών Ρόκκας 2022:

2-7 Αυγούστου: Εργαστήρια Χορού – Κερά

Τα βήματα που κάθε χρόνο συνθέτουν τις διαδρομές των Γιορτών Ρόκκας και οδηγούν τους επισκέπτες στα μονοπάτια των χωριών, φέτος θα γίνουν σπουδή πάνω στις ιστορίες, τα παραμύθια και τις παραδόσεις του τόπου μας. Θα γίνουν βήματα ρυθμικά, σύγχρονα και παραδοσιακά, και θα μας οδηγήσουν σε μονοπάτια εξερεύνησης, μέσα από εργαστήρια χορού.

2-3-4 Αυγούστου, 19:00-21:00: Εργαστήρι Αυτοσχεδιασμού, Ανδρονίκη Μαραθάκη

Μία αυτοσχεδιαστική πρακτική χορού που προτείνει ένα Δρόμο για να διερευνηθεί το πώς νιώθουμε την κίνηση και ποιες είναι οι δυνατότητες που απελευθερώνονται μέσω αυτής της παρατηρησης. Το εργαστήριο αναπτύσσει ικανότητες όπως η ευαισθητοποίηση των αισθήσεων μέσω της κίνησης, η αυτορρύθμιση, η κριτική ικανότητα της σκέψης του νιώθω, η διαύγεια στην πρακτική και τη διαδικασια του «μαθαίνω να μαθαίνω». Το εργαστήριο απευθύνεται σε ενήλικες και νέους άνω των 15 ετών.

6-7 Αυγούστου, 19:00-22:00: Εργαστήριο Χορού – Shadow Yoga/ Hatha Yoga, Ινώ Ρήγα

Ένα δημιουργικό εργαστήριο που απευθύνεται σε ενήλικες και νέους άνω των 15 ετών χωρίς προηγούμενη εμπειρία με το σώμα ή το χορό. Περιλαμβάνει απλές οργανικές κινήσεις, δίνει έμφαση στην γείωση του σώματος, και στην χαλάρωση των εντάσεων, φέρνοντας την προσοχή μας στην αναπνοή και στον συγχρονισμό κίνησης και την αναπνοή, το κινητικό/εκφραστικό παιχνίδι και τον αυτοσχεδιασμό, με έμπνευση την ιδέα της αντανάκλασης.

3-5 και 8-10 Αυγούστου, 09:00-15:00: Εργαστήριο Λιθοξοϊας

Για πέμπτη χρονιά, το εργαστήριο λιθοξόων, με εισηγητή τον Γιώργο Μαρτσάκη, θα προσελκύσει καλλιτέχνες στα χωριά Ρόκκα και Κερά. Αυτή τη χρονιά, μαθητές περασμένων ετών καθοδηγούν τους νέους συμμετέχοντες για να δημιουργήσουν ένα μικρό πυρήνα λιθοξόων.

4-7 Αυγούστου: Εργαστήριο Φωτογραφίας – Στοχασμοί και αντανακλάσεις – Κερά

Υπεύθυνη: Φωτεινή Παπαχατζή- Postcards from home

To Postcards from home «κάνει σπίτι του» για τέσσερις μέρες τα χωριά Ρόκκα και Κερά στην Κίσσαμο Χανίων με το καλοκαιρινό εργαστήριο “Η φωτογραφική διαδικασία ως στοχαστική εμπειρία”. Θα φτάσουμε στα χωριά Ρόκα και Κερά ως άγνωστοι για μερικές μέρες και θα περιπλανηθούμε. Θα χρησιμοποιήσουμε την επινοητικότητα και την προσαρμοστικότητά μας για να βρούμε έναν τρόπο λειτουργίας της αντανάκλασης εκτός ή εντός ή ένα μέσο για να δημιουργήσουμε επί τόπου. Κάμερες όλων των ειδών είναι ευπρόσδεκτες και φορητοί υπολογιστές, αν πρέπει.

Πέμπτη 4 Αυγούστου 19:00-22:00

Παρασκευή 5 Αυγούστου 18:00-21:00

Σάββατο 6 Αυγούστου 18:00-21:00

Κυριακή 7 Αυγούστου 18:00-21:00

Δευτέρα 8 Αυγούστου, 21:00: Βραδιά Παραδοσιακής Μουσικής – Κερά

Η ριζίτικη παρέα Καλλιθέας του Δήμου Πλατανιά θα περιπλανηθεί με το κοινό στα στενά της Κεράς και θα ερμηνεύσει ριζίτικα παραδοσιακά τραγούδια της στράτας. Στη συνέχεια, μουσικοί από την Κρήτη και άλλα μέρη της Ελλάδας, με κοινό παρονομαστή την αγάπη για την παράδοση και τον μουσικό πλούτο της χώρας μας, προσεγγίζουν ήχους και παραδοσιακούς σκοπούς της Ελλάδας και μας ταξιδεύουν σε διαδρομές των βουνών, της θάλλασας, των πεδιάδων και των νησιών του τόπου μας.

Συντελεστές:

Η ριζίτικη παρέα Καλλιθέας του Δήμου Πλατανιά:

Αγγελάκης Γεώργιος, Δασκαλάκης Ηρακλής, Καλογεράκης Γιάννης, Καλογεράκης Γιώργος, Καρδαμάκης Μανώλης, Καρδαμάκης Μανώλης, Καστρινάκης Σταύρος, Κουβαριτάκης Παναγιώτης, Κουριδάκης Αριστείδης, Κουριδακης Μανόλης, Κωνσταντουδάκης Γεώργιος, Φυλλαδιτάκης Μαθιός, Φυλλαδιτάκης Νικόλαος.

Η ομάδα των παραδοσιακών μουσικών: Χαλκιαδάκης Γιάννης – βιολί, τραγούδι, Σίνης Γιάννης – λαούτο, τραγούδι, Σκρέτης Γιώργος – λαούτο, τραγούδι, Κυριάκος Μπερτάκης – λαούτο, Καριοφύλης Σωτήρης – ακουστικό μπάσο, Ζουριδάκης Άρης – κρουστά.

8 Αυγούστου, 21:00: Βραδιά προβολής ταινίας σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων: Λουνάνα, Ένα γιακ μες στην τάξη.

Σκηνοθεσία: Pawo Choyning Dorji

Ένας νεαρός δάσκαλος στο σύγχρονο Μπουτάν, ο Ugyen, παραμελεί τα καθήκοντά του, αφού ετοιμάζεται να φύγει στην Αυστραλία για να γίνει τραγουδιστής. Οι προϊστάμενοί του, υπό μορφή τιμωρίας, τον στέλνουν να ολοκληρώσει την υπηρεσία του στο πιο απομακρυσμένο σχολείο του κόσμου, στο χωριό Λουνάνα. Μετά από οκτώ ημέρες εξαντλητικής πεζοπορίας μόνο για να φτάσει στο χωριό, συνειδητοποιεί ότι πρέπει να αποχαιρετήσει τις δυτικότροπες ανέσεις του.

12 Αυγούστου: Συναυλία της Ευανθίας Ρεμπούτσικα υπό το φως της Πανσέληνου, στην σκηνή που επιμελήθηκε σκηνογραφικά η Shizuka Hariu. Opening act: Γιάννης Μαγειρόπουλος

Προτεινόμενη ώρα προσέλευσης: 20:00

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα επιστρέφει 9 χρόνια μετά! Η καλλιτέχνης που πρώτη μας εμπιστεύτηκε και μοιράστηκε μαζί μας το όραμα για ένα καλλιτεχνικό γεγονός αλλιώτικο από τα άλλα, που πρώτη γέμισε με τις μελωδίες της τον Αρχαιολογικό χώρο της Ρόκκας Κισσάμου και σφράγισε με την παρουσία της την αρχή ενός όμορφου ταξιδιού, έρχεται να συναντήσει ξανά τις Γιορτές Ρόκκας στη νέα τους εποχή. Και ο συμβολισμός μεγαλώνει ακόμη περισσότερο, αφού η συναυλία θα διεξαχθεί στην Κεντρική Σκηνή των Γιορτών Ρόκκας, που φέτος επιμελήθηκε ειδικά για τις Γιορτές Ρόκκας η Shizuka Hariu, και θα εγκαινιαστεί την ίδια μέρα. Το έργο της Shizuka Hariu βρίσκεται σε πλήρη διάλογο με τον Αρχαιολογικό Χώρο της Ρόκκας, το επιβλητικό φως της Πανσέληνου αλλά και το φετινό θέμα των Γιορτών Ρόκκας, την αντανάκλαση.

Opening Act:

Σόλο για βιολί από το Γιάννη Μαγειρόπουλο, ένα νέο ταλαντούχο μουσικό από την Κρήτη, που στα 17 του χρόνια έχει προλάβει να διακριθεί για το ταλέντο και τη δεξιοτεχνία του.

www.giortesrokkas.gr

www.facebook.com/giortesrokkas

www.instagram.com/giortesrokkas

#GiortesRokkas #GRokkas22 #TexnesGematesAugousto

Γιατί στις Γιορτές Ρόκκας, σε δύο εβδομάδες μαζεύεται τόσο φως που φτάνει να φωτίσει ολόκληρο χειμώνα.

Συνδιοργανωτές: Υπουργείο Πολιτισμού, Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, Περιφέρεια Κρήτης, Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, Πολιτιστικός Σύλλογος Ρόκκας, Πολιτιστικός Σύλλογος Κεράς “Η Αντωνούσα”, Δήμος Κισσάμου, Δήμος Πλατανιά.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ