Χανιά | Δρόμο ζητούν οι κάτοικοι της Αγίας Ρουμέλης – «Η πρόσβαση είναι ζήτημα ζωής»

χανιά-δρόμο-ζητούν-οι-κάτοικοι-της-αγί-1693555

Στο Zarpa Radio 89.6 και τον Λεωνίδα Φιλικόζη μίλησε την Τρίτη ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αγίας Ρουμέλης, Γιάννης Τζατζιμάκης. Ο κ. Τζατζιμάκης επανέφερε στη δημόσια συζήτηση το πρόβλημα πρόσβασης στην περιοχή, επισημαίνοντας ότι είναι ζήτημα ζωής:

«Το πρόβλημα που παρουσιάζεται κάθε χρόνο και είχε αναφερθεί και σε σύσκεψη στις 28 Απριλίου, είναι αυτό της πρόσβασης. Δεν υπάρχει ούτε πλωτό, το λιμενικό δεν διαθέτει πλωτό και ο δήμος Σφακίων έχει ένα που χρειάζεται επισκευή 30.000 ευρώ. Κάθε φορά που χρειάζεται να γίνει μια διάσωση ψάχνουν ιδιωτικό σκάφος. Αλλά και σκάφος να υπάρχει, και λιμάνι να υπάρχει, αν είναι κακοκαιρία και θαλασσοταραχή, δεν μπορεί να προσεγγίσει. Τον χειμώνα, όταν ο συγχωριανός μου έπαθε εγκεφαλικό, περίμενε τόσο για να έρθει ελικόπτερο. Ο φαντάρος που πέθανε το 2000 ήταν 18 χρονών και πέθανε επειδή είχε φουρτούνα και δεν μπορούσε να προσεγγίσει σκάφος. Τι άλλο πρέπει να κάνουμε, πώς να εισακουστούμε; Το κενό σε όλη την Κρήτη είναι από Σούγια και από Σφακιά προς Αγία Ρουμέλη, δεν υπάρχει άλλο τέτοιο στο νησί».

Ο κ. Τζατζιμάκης πρότεινε για μια ακόμα φορά τη χάραξη δρόμου, έστω και δασικού, ώστε να υπάρχει πρόσβαση στην Αγια Ρουμέλη έστω για τις ομάδες διάσωσης όταν χρειαστεί:

«Λέμε για άλλη μια φορά: χρειάζεται οδικό δίκτυο, με αγροτικό ή δασικό δρόμο. Δρόμος μπορεί να γίνει ως εξής: περνάμε από Ανώπολη, περνάμε τη γέφυρα της Αράδαινας και παρακάτω στρίβουμε παραλιακά και φτάνουμε σε ένα εκκλησάκι που λέγεται Άγιος Βασίλειος. Μέχρι εκεί πάει δρόμος. Από εκεί μπορεί άνετα να γίνει ένας δασικός δρόμος μέχρι την Αγια Ρουμέλη. Αν αυτό γίνει, λύνει οριστικά το πρόβλημα. Σίγουρα είναι δύσκολο, όχι όμως ακατόρθωτο. Τουλάχιστον πρέπει να δουν πώς μπορεί να γίνει, να γίνει μια μελέτη.

Περίπου 100 άτομα ζούμε εδώ, αλλά τον χειμώνα είμαστε λίγοι. Είμαστε λίγοι όμως επειδή δεν μπορούμε να έρθουμε και επειδή ακριβώς δεν υπάρχει πρόσβαση. Αν πάθεις κάτι, δεν ξέρεις τι θα γίνει. Κι είναι αμαρτία το 2023 να είμαστε τόσο παραμελημένοι, η πολιτεία πρέπει να το δει πιο ζεστά».

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Δρόμο ζητούν οι κάτοικοι της Αγίας Ρουμέλης – «Η πρόσβαση είναι ζήτημα ζωής»

  1. Στην Ντόρα και στον Κυριάκο,γιατί τόσο καιρό δεν τους το ‘χετε πεί;Θα τον έφτιαζαν(τον δρόμο)σε χρόνο ρεκόρ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook