Χανιά | Δράση για την προετοιμασία της παραλίας της Παχιάς Άμμου στον Σταυρό για τη χελώνα caretta caretta

χανιά-δράση-για-την-προετοιμασία-της-π-1242112
Φωτογραφία: Ιούλιος Γλαμπεδάκης

Δράση για την υποδοχή της χελώνας καρέττα καρέττα πραγματοποιεί στην Παραλία της Παχιάς Άμμου ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Σταυρού.  Η δράση θα περιλαμβάνει προετοιμασία της παραλίας εν όψει της εμφάνισης του θηλαστικού στην παραλία προκειμένου να γεννήσει τα αυγά του.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρεται:

Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Σταυρού(S.E.A) σας προσκαλεί την Τετάρτη 24 Μαΐου στις 16:30 στην Παχιά Άμμο για να προετοιμάσουμε την παραλία για να υποδεχτούμε τις θαλάσσιες χελώνες Caretta caretta που αναμένεται όπως κάθε χρόνο να γεννήσουν τα αυγά τους εδώ.

Από τα τέλη Μαΐου και μετά οι θηλυκές χελώνες βγαίνουν στη στεριά μόνο για να γεννήσουν τα αυγά τους. Γεννούν πάντα στην παραλία όπου γεννήθηκαν και οι ίδιες. Βγαίνουν από τη θάλασσα τη νύχτα, σκάβουν τρύπες στην άμμο, γεννούν εκεί τα αυγά τους και τα σκεπάζουν. Έχουμε ετοιμάσει μικρές ξύλινες πινακίδες για να τις τοποθετήσουμε κοντά στα σημεία όπου οι χελώνες συνήθως εναποθέτουν τα αυγά τους, ώστε οι λουόμενοι να μπορούν να προστατεύουν αυτά τα σημεία.

Θα υπάρξει επίσης μία σύντομη ενημέρωση από εκπρόσωπο του Συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ.

Παράλληλα με τη δράση θα φυτέψουμε μικρά αρμυρίκια και θα φτιάξουμε μαζί με τους μικρούς μας φίλους μια αφίσα για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας και της ακτής.

Σημείο συνάντησης στο Parking αυτοκινήτων της Παχιάς Άμμου (χώρος πάρκινγκ πίσω από την ξύλινη καντίνα)

Φωτογραφία άρθρου: Ιούλιος Γλαμπεδάκης

One thought on “Χανιά | Δράση για την προετοιμασία της παραλίας της Παχιάς Άμμου στον Σταυρό για τη χελώνα caretta caretta

  1. Όχι ξύλινη καντίνα….ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ….Τιμήσετε την ιδιοκτήτρια που έχει κρατήσει την φύση αναλλοίωτη εδώ και 25 χρόνια,φυτευσε τα αρμυρικια,έβαλε πρώτη κάδους ανακύκλωσης,οριοθέτησε τους αμμόλοφους δεν έχει τσιμέντο πουθενά,φροντίζει για τις χελώνες εδώ και χρόνια.ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook