Χανιά | Δράση «Απόκριες με Επαναχρησιμοποίηση» από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου

Το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΕΠΕΑ) Βάμου στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ) – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» και του υποέργου 2, Άξονας προτεραιότητας 6, στις περιφέρειες σε μετάβαση και μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και στα πλαίσια του Περιφερειακού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Αλλάξτε συμπεριφορές ΑνακυκλωSOSτε!», οργανώνει την Τρίτη 01 Μαρτίου 2022, δράση με θέμα:

«Απόκριες με Επαναχρησιμοποίηση»
«Στόχος της δράσης αυτής είναι να ευαισθητοποιηθούν οι μικροί μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς, η τοπική κοινωνία κάθε σχολείου για το θέμα των απορριμμάτων, και ειδικά για το μεγάλο θέμα της μείωσης των απορριμμάτων, έτσι ώστε και χρήματα να ξοδεύονται λιγότερα για τη διαχείρισή τους, αλλά και να περιοριστεί η καταστροφή της φύσης, η εξάντληση των φυσικών πόρων και οι αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία μας. Ένας σημαντικός τρόπος μείωσης των απορριμμάτων είναι η επαναχρησιμοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων από αυτά. Παράλληλα, η επαναχρησιμοποίηση είναι ιδανικός τρόπος δημιουργικής ανακύκλωσης και καλλιέργειας της φαντασίας που πρέπει να διακρίνει κάθε ενεργό πολίτη.

Για το σκοπό αυτό, ορίστηκε με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής του Περιφερειακού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Αλλάξτε συμπεριφορές… Ανακυκλω..SOSτε!» η Τρίτη 01 Μαρτίου ως κοινή ημέρα δράσης των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των σχολείων του Δικτύου και όχι μόνο για την Επαναχρησιμοποίηση με έμφαση στην αξιοποίηση παλιών υλικών για Aποκριάτικες κατασκευές.

Την ημέρα αυτή, μαθητές κι εκπαιδευτικοί από 60 συνολικά σχολεία της Κρήτης οργανώνουν μια δράση επαναχρησιμοποίησης υλικών στην τάξη, στο σχολείο ή στη γειτονιά τους: Παράλληλα, θα γίνει δράση με τη συμμετοχή μελών της Παιδαγωγικής Ομάδας του ΚΠΕ Βάμου στο Κέντρο Παιδικής Δημιουργίας Αγίου Ιωάννη Χανίων.

Π.χ. Κατασκευάζουν μάσκες, καπέλα, στολές αποκριάτικες, γιρλάντες, στολίδια, χαρταετούς κλπ, με χαρτόκουτα, υφάσματα, κορδέλες, νήματα –μαλλιά, χαρτιά κλπ, αξιοποιώντας υλικά που δε χρειαζόμαστε πια. Βασικός στόχος πρέπει να είναι η επαναχρησιμοποίηση υλικών, η νέα χρήση παλιών πραγμάτων, η διαφορετική τους χρήση, αντί να καταλήξουν στο σκουπιδότοπο.

Οι εκπαιδευτικοί και οι ομάδες που θα συμμετάσχουν θα ανεβάσουν σε ειδικό PADLET φωτογραφίες με τις κατασκευές και τα αποτελέσματα της Δράσης, ώστε να μοιραστούμε όλοι τη χαρά και τη φαντασία!»

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ