Χανιά | Δράσεις πρόληψης και ευαισθητοποίησης της εκπαιδευτικής κοινότητας από το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ

χανιά-δράσεις-πρόληψης-και-ευαισθητο-1443065

Συνεχίζονται οι δράσεις πρόληψης και έγκαιρης παρέμβασης στην εκπαιδευτική κοινότητα από το Πολυδύναμο Κέντρο Χανίων του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ.

Την περασμένη Δευτέρα 09/05/2022, στελέχη του Κέντρου ανταποκρινόμενοι στο αίτημα των εκπαιδευτικών και του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ασκύφου Σφακίων πραγματοποίησαν εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα την προβληματική χρήση των νέων τεχνολογιών και των εφαρμογών του διαδικτύου.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν εκπαιδευτικοί και γονείς όπου είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν σκέψεις και προβληματισμούς γύρω από γενικότερα ζητήματα που αφορούν το πεδίο των εξαρτήσεων ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά στους κινδύνους της ενασχόλησης των παιδιών και των νεαρών ενηλίκων με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και τις οθόνες.

Απώτερος στόχος της συνάντησης ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του σχολικού και οικογενειακού περιβάλλοντος των μαθητών σχετικά με τις εξαρτήσεις στην εφηβική ηλικία, τα αίτια και τα στάδια της εξάρτησης, τη διαδικασία της απεξάρτησης στο ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ. Επιπλέον στόχος ήταν η συμβολή στην ενδυνάμωση των μαθητών ως προς την ψυχική τους ανθεκτικότητα, την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την καλλιέργεια κουλτούρας πρόληψης, στοιχεία απαραίτητα για την προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη των εφήβων.

Τέλος, συζητήθηκε η φιλοσοφία, το πλαίσιο λειτουργίας καθώς και οι δράσεις που υλοποιεί το Πολυδύναμο Κέντρο Περιφέρειας Κρήτης, με έδρα τα Χανιά το οποίο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ‘»Κρήτη» 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε αφήνοντας ένα γόνιμο και εποικοδομητικό έδαφος για συνέχιση της δράσης και μελλοντική συνεργασία.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook