Δραματικό φινάλε στον τελικό του Κυπέλλου Χανίων – Το «σήκωσε» το ΣΥΝΚΑ !

δραματικό-φινάλε-στον-τελικό-του-κυπέ-850339

Στις καθυστερήσεις του αγώνα το ΣΥΝΚΑ με σκόρερ τον Σινγκ, που μέχρι τότε είχε απωλέσει σημαντικές ευκαιρίες, μπόρεσε να «λυγίσει» την αντίσταση του Απόλλωνα (1-0), κατακτώντας το πρώτο Κύπελλο Χανίων της ιστορίας του.

Άξιος φιναλίστ αποδείχθηκε ο Απόλλων, που όχι μόνο έβαλε δύσκολα στην ομάδα που ήταν το φαβορί για την κατάκτηση του Κυπέλλου, αλλά «φλέρταρε» μέχρι τέλους με την κούπα.

Το σύνολο του Μάνου Βεργανελάκη μπήκε πολύ αποφασιστικά στο παιχνίδι και μάλιστα «φωνάζει» για γκολ στο 6′, στη φάση του διπλού δοκαριού με τον Α. Ψαράκη Το ΣΥΝΚΑ «απάντησε» με τη μεγάλη ευκαιρία του Σινγκ στο 11′, ενώ για τον Απόλλωνα παρουσιάστηκε νέα ευκαιρία για το 1-0 στο 36′, αλλά ο Βλαχάκης αρνήθηκε το γκολ στον Α. Ψαράκη.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παγιαλάκης με σωτήριες επεμβάσεις κρατούσε «ζωντανό» τον Απόλλωνα, ενώ και ο Βλαχάκης έκανε ό,τι περνούσε από το… χέρι του για να μην αφήσει τους τυπικά φιλοξενούμενους να σκοράρουν.

Στο 59′ ο Παγιαλάκης αρνήθηκε το γκολ στον Φουκαράκη, στο 68′ στον Σινγκ και στο 89′ στον Τσίτα. Τελικά «νικήθηκε» στο 90+1′ από τον Σινγκ. Από την άλλη ο Βλαχάκης με σπουδαία επέμβαση δεν επέτρεψε στον Μ. Ψαράκη να σκοράρει στο 62′.

Με τη λήξη ακολούθησαν οι πανηγυρισμοί των νικητών για το πρώτο Κύπελλο Χανίων της ιστορίας τους, που ήρθε προς το τέλος της σεζόν, η οποία είχε «ανοίξει» με την κατάκτηση του Σούπερ Καπ.

Οι φάσεις του αγώνα

6′ Απίστευτη ευκαιρία για τον Απόλλωνα. Ο Βλαχάκης προλαβαίνει και διώχνει προ του Μ. Ψαράκη και η μπάλα φτάνει στον Α. Ψαράκη, που επιχειρεί ένα σουτ με πολλά φάλτσα, η μπάλα χτυπάει στο αριστερό δοκάρι και στη συνέχεια – με τις διαμαρτυρίες έντονες ότι πέρασε τη γραμμή – προσκρούει και στο δεξί!

11′ «Απαντάει» στις ευκαιρίες το ΣΥΝΚΑ. Σέντρα του Νικόλτση ο Παγιαλάκης δεν μπορεί να διώξει και ο Σινγκ εξ επαφής σε κενή εστία με πλασέ στέλνει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

13′ Κόρνερ του Ι. Μποτωνάκη κεφαλιά του Κυτράκη η μπάλα ψηλά άουτ.

22′ Σουτ του Κυτράκη αποκρούει ο Παγιαλάκης και στη συνέχεια μπλοκάρει την μπάλα.

25′ Μπαλιά του Ι.. Μποτωνάκη στην πλάτη της άμυνας για τον Τσίτα, που σουτάρει, αλλά ο Ν. Μποτωνάκης βάζει την κόντρα και η μπάλα καταλήγει στην «αγκαλιά» του Παγιαλάκη.

34′ Ο Παπαδάκης έστρωσε στον Α. Ψαράκη, το σουτ του έφυγε ψηλά πάνω από την εστία.

36′ Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Απόλλωνα ο Βλαχάκης αποκρούει το πλασέ του Α. Ψαράκη.

45′ Ευκαιρία για το ΣΥΝΚΑ. Σέντρα του Σινγκ ο Φουκαράκης δεν είχε καλή τοποθέτηση και η μπάλα στην κεφαλιά που επιχείρησε έφυγε αρκετά έξω από την εστία.

59′ Μεγάλη ευκαιρία για το ΣΥΝΚΑ. Ιδανική σέντρα του Μποτωνάκη, ο Φουκαράκης παίρνει την κεφαλιά και ο Παγιαλάκης έστω και δύσκολα αποκρούει για να μπλοκάρει στη συνέχεια.

62′ «Απαντάει» στις ευκαιρίες του δευτέρου ημιχρόνου ο Απόλλων. Σουτ του Μ. Ψαράκη και σπουδαία επέμβαση με το ένα χέρι από τον Βλαχάκη.

66′ Ακυρώνεται γκολ του ΣΥΝΚΑ. Σουτ του Μαζιώτη ο Παγιαλάκης δεν μπορεί να συγκρατήσει την μπάλα και ο Τσίτας τη στέλνει με πλασέ στα δίχτυα, αλλά ο α’ βοηθός Κουρκουμελάκης έχει σηκώσει τη σημαία για οφσάιντ.

68′ Νέα μεγάλη ευκαιρία για το ΣΥΝΚΑ. Εξαιρετική μπαλιά του Μαζιώτη, ο Σινγκ στην πλάτη της άμυνας πλασάρει αλλά ο Παγιαλάκης σωτήρια αποκρούει με τα πόδια.

71′ Ο Μποντούρι βρίσκει χώρο για το σουτ εκτός περιοχής αλλά η μπάλα φεύγει ψηλά πάνω από την εστία.

77′ Ενταση στο ματς από ένα δυνατό μαρκάρισμα του Βασιλάκη, για τον οποίο διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι παίκτες του Απόλλωνα ότι έπρεπε να αποβληθεί και για απώθηση αντιπάλου στη συνέχεια. Κίτρινη σε Βασιλάκη η απόφαση του Χρυσού.

81′ Σουτ του Μαζιώτη άουτ.

83′ Σέντρα του Κένγκα ο Βλαχάκης προ του Μ. Ψαράκη μπλοκάρει.

89′ Μεγάλη ευκαιρία για το ΣΥΝΚΑ. Σέντρα-σουτ του Σινγκ προβολή του Τσίτα και σπουδαία επέμβαση του Παγιαλάκη.

90′ Κόρνερ του Φουκαράκη κεφαλιά του Καρβουνιάρη άουτ.

90+1′ ΓΚΟΛ για το ΣΥΝΚΑ! Από μπαλιά του Φουκαράκη ο Σινγκ αποφεύγει τον Παγιαλάκη και παρότι φαίνεται να χάνει την ισορροπία του πλασάρει σε κενή εστία για το 1-0.

Διαιτητής: Χρυσός

Βοηθοί: Κουρκουμελάκης – Γαλάνης

4ος διαιτητής: Κουκουράκης

Κίτρινες κάρτες: Ταταράκης (56′), Βασιλάκης (77′), Μαθιουδάκης (88′), Τσίτας (90+4′)

ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ (Κώστας Ανυφαντάκης): Βλαχάκης, Παληγεώργος (65′ Βασιλάκης), Παπατζίκος, Καρβουνιάρης, Βαρδάκης, Μαζιώτης (90+1′ Βεστάκης), Μποτωνάκης (65′ Μαθιουδάκης), Κυτράκης, Νικόλτσης (34′ λ.τρ. Φουκαράκης), Σινγκ, Τσίτας.

Απόλλων (Μάνος Βεργανελάκης): Παγιαλάκης, Παντελακάκης, Ταταράκης, Καραμπινάκης, Μποτωνάκης, Γκούντελος (89′ Γαλανίδης), Γανωτής, Παπαδάκης (69′ λ.τρ. Κένγκα), Α. Ψαράκης (61′ λ.τρ. Β. Μαρκουλάκης), Μποντούρι (86′ Σουχλάκης), Μ. Ψαράκης.

Πηγή: athlitiko.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook