Χανιά | Δραματική έκκληση Κουκιανάκη προς αντιπολίτευση – «Μη στερήσουμε το νερό από τους δημότες»

χανιά-δραματική-έκκληση-κουκιανάκη-π-528124

Ύστατη έκκληση προς επικεφαλής και δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης του Δήμου Αποκορώνου απέστειλε ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, τονίζοντας ότι “ είναι αδιανόητο με πράξεις και παραλείψεις μας, να στερήσουμε το βασικό αγαθό της ζωής, από τους δημότες, κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής μας, με την άρνησή σας να συμφωνήσετε στην υπογραφή της σύμβασης που ίσχυε με την έγκρισή σας μέχρι 25.05.2020.

Η επιστολή έχει ως κάτωθι:

Όπως γνωρίζετε μέχρι 25.05.2020 είχαμε ενεργή σύμβαση με τον Ο.Α.Κ., η οποία υπεγράφη στις 3.12.2019 και δεν είχε ετήσια διάρκεια λόγω κατανάλωσης της προβλεπόμενης από αυτήν ποσότητας νερού. Ο Δήμος Αποκορώνου εκπλήρωσε τις οικονομικές του υποχρεώσεις από τη σύμβαση αυτή.

Μετά τη λήξη της ο Ο.Α.Κ. συνέχισε να τροφοδοτεί τον Δήμο με νερό και επ’αυτού εξέδωσε το υπ’αρίθμ.66/23.11.2020 τιμολόγιό του αξίας 167.910,52 ευρώ προ Φ.Π.Α. για την περίοδο από 26.05.2020 έως 20.11.2020. Το τιμολόγιο αυτό δεν εξοφλήθηκε από την Οικονομική Υπηρεσία λόγω μη ύπαρξης νόμιμης αιτίας (ενεργούς σύμβασης) ίδια με την προγενέστερη και ο Ο.Α.Κ. προσέφυγε δικαστικώς με την υπ’αρίθμ.363/2020 αγωγή του κατά του Δήμου, η οποία εκδικάστηκε (αφού δεν έλαβε χώρα εξωδικαστικός συμβιβασμός) και αναμένεται απόφαση.

Σήμερα οι οφειλές του Δήμου προς τον Ο.Α.Κ. ανέρχονται στο ποσόν των 296.886,57 ευρώ, χωρίς να μπορεί η Οικονομική Υπηρεσία να καταβάλει το ποσό αυτό λόγω μη ύπαρξης σύμβασης.

Το θέμα έχει έλθει επανειλημμένως στο Δημοτικό Συμβούλιο πλην όμως δεν έχει συμφωνήσει σε σχέδιο σύμβασης λόγω της θέσης του, ότι την αποκλειστική διαχείριση των νερών του Αποκόρωνα πρέπει να έχει ο Δήμος. Σημειωτέον ότι ο Ο.Α.Κ. παρέχει νερό ( το πιο φθηνό τιμολόγιο έχει εξασφαλίσει ο Δήμος μας) σε όλους τους Δήμους της Κρήτης και όλοι οι Ο.Τ.Α. και Δ.Ε.Υ.Α., έχουν συνάψει σύμβαση με αυτόν ίδια με το σχέδιο συμβάσεως που έχει έλθει  προς ψήφιση στο Δημοτικό μας Συμβούλιο  ίδια με αυτή που και εμείς υπογράφαμε κατά το παρελθόν. (μεταξύ αυτών και Δήμοι που παρέχουν νερό σε άλλους Ο.Τ.Α. και δεν μπορούν να διαχειριστούν τα νερά μόνοι τους χωρίς τη συνδρομή του Ο.Α.Κ.)

Ο Ο.Α.Κ. επανειλημμένως με έχει οχλήσει προφορικά αλλά και εγγράφως προς τον Δήμο ότι θα σταματήσει την τροφοδοσία με νερό και παρά τις αποτρεπτικές μου παρεμβάσεις,προχθές 31.05.2021 προέβη σε διακοπή ύδρευσης στο ταχυδιυλιστήριο Δραμίων.

Κατόπιν επίμονων παρεμβάσεών μου, δόθηκε νερό στον Δήμο την επόμενη μέρα.

Ενόψει των ανωτέρω σας καλώ για τελευταία φορά, αντιλαμβανόμενοι την σπουδαιότητα του θέματος και του κινδύνου να μείνει ο Δήμος χωρίς νερό εν μέσω θερινής περιόδου και κορωνοϊού και σε περίοδο που ανοίγουν οι ξενοδοχειακές μονάδες και οι τουριστικές επιχειρήσεις του Δήμου μας, με πνεύμα συναίνεσης να προχωρήσουμε σε υπογραφή σύμβασης με τον Ο.Α.Κ. μέχρι ο Δήμος να είναι σε θέση να διαχειριστεί τα νερά του τόπου μας μόνος του, σύμφωνα και με τα έργα ύδρευσης που είναι στη διαδικασία δημοπράτησης. Δεδομένου ότι τυχόν διακοπή της υδροδότησης θα έχει ολέθριες συνέπειες και εν μέσω πανδημίας, για τον Δήμο μας , το θέμα θα έλθει στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο με εισήγησή μου και σας θέτω ενώπιον των ευθυνών σας και σας ζητώ με αίσθημα ευθύνης να ενεργήσετε με βάση τη λογική και το συμφέρον της κοινωνίας μας.

Μου είναι αδιανόητο ότι με πράξεις ή παραλείψεις μας θα στερήσουμε το βασικό αγαθό της ζωής από τους δημότες, κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής μας, με την άρνησή σας να συμφωνήσετε στην υπογραφή της σύμβασης που ίσχυε με την έγκρισή σας μέχρι 25.05.2020.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook