Χανιά | Δούλεψαν φέτος οι επιχειρηματίες στην Παλιά Πόλη αλλά δύσκολα θα καλυφθεί το κενό του 2020 – Τι ζητάνε από τον Δήμο

χανιά-δούλεψαν-φέτος-οι-επιχειρηματί-1270000

Το 2021 ήταν μία καλή τουριστική σεζόν για τα Χανιά και για τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην Παλιά Πόλη, όπως δείχνουν και τα στοιχεία. Όχι όμως για όλους.

Εν μέσω μίας δύσκολης περιόδου λόγω της πανδημίας, η ανταπόκριση στα κέρδη των επιχειρηματιών άγγιξε το 60%, αυτό όμως δεν ισχύει για όλες τις επιχειρήσεις και αυτό οφείλεται στην αλλαγή του group target, του ηλικιακού κοινού που επισκέφθηκε φέτος τα Χανιά, όπως επισημαίνει και η πρόεδρος του συλλόγου εμπορικών και τουριστικών καταστημάτων της Παλιάς Πόλης, Τζίνα Μαρκουλάκη.

Το 2020 ήταν μία χαμένη τουριστικά σεζόν, το κενό που δημιούργησε είναι μεγάλο και δύσκολο να καλυφθεί.

«Ναι μεν ήρθε κόσμος, δουλέψαμε όμως το κενό που ακόμα υπάρχει είναι δύσκολο να καλυφθεί τόσο γρήγορα» ανέφερε η ίδια κατά την διάρκεια της συνέλευσης του συλλόγου, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων.

Ακόμη, πρόβλημα για την πόλη, σύμφωνα με τον σύλλογο εμπορικών και τουριστικών καταστημάτων αποτελεί η έλλειψη η έλλειψη χωρών στάθμευσης, ενώ παράλληλα ζητούν από τον Δήμο Χανίων, μπάρες σε νευραλγικά σημεία (Χάληδων, Μουσούρων, Ντουνόπαπα, Θεοτοκοπούλου) ώστε να αποκλείουν τελείως -ιδιαίτερα την θερινή περίοδο- την είσοδο από αυτοκίνητα και όλα τα τροχοφόρα που παραβιάζουν όλο το 24ωρο τον δρόμο.

Άλλο ένα θέμα, που συζητήθηκε είναι η καθαριότητα.

Σε πολλά σημεία, χρειάζεται κλάδεμα των δέντρων καθώς απειλούν επιχειρήσεις και διερχόμενους πίσω από τα τείχη της Σκρύδλωφ.

Τέλος, πάγιο αίτημα του συλλόγου, είναι να ανοίξει ξανά το θέμα της νέας τροποποίησης για τους κοινόχρηστους χώρους στην Παλιά Πόλη.

Αξίζει να σημειωθεί πως έχουν ξεκινήσει ήδη οι προετοιμασίες για την συγκρότηση ενός νέου Δ.Σ καθώς τον Μάρτιο αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι εκλογές του Συλλόγου.

Η νυν πρόεδρος, Τζίνα Μαρκουλάκη, καλεί τους καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στην Παλιά Πόλη να γνωρίσουν τον σύλλογο και να γίνουν μέλη του.

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Δούλεψαν φέτος οι επιχειρηματίες στην Παλιά Πόλη αλλά δύσκολα θα καλυφθεί το κενό του 2020 – Τι ζητάνε από τον Δήμο

  1. Κλάψα κλάψα κλάψα. Βουλιαξε η πολη και φέτος από τουρίστες. Μέχρι και σήμερα
    κυκλοφορουν πολλοι. Όλο το καλοκαίρι δεν υπάρχει κανένας σεβασμός προς εμάς τους ντόπιους για χάρη των κερδών σας. Και δίνουμε μεγάλη κατανόηση (κακώς). Και παλι δε σας φτάνουν. Ξέρετε υπάρχουν επαγγέλματα και μαγαζιά που δεν ζουν από τον τουρισμό και είναι ξεχασμένα από το κράτος. Οι μουσικοί για παράδειγμα. Ουτε ενα ευρώ βοήθειας. Όποτε αντε σταματήστε… Πολη προιον την έχετε καταντήσει, touristland….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook