Χανιά | Δόθηκαν σκάνερ στην αστυνομία για ελέγχους σε δεσποζόμενα ζώα

χανιά-δόθηκαν-σκάνερ-στην-αστυνομία-γ-837810

Τον περασμένο Νοέμβριο η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία  και ο σύλλογος «Η προστασία των ζώων» ξεκίνησαν κοινές εξορμήσεις με την αστυνομία για την ενημέρωση των κηδεμόνων ζώων συντροφιάς σχετικά με τις υποχρεώσεις τους.

Κατά τη διάρκεια των εξορμήσεων διαπίστωσαν ότι οι αστυνομικοί που διενεργούσαν ελέγχους στις καταγγελίες δε διέθεταν την ειδική συσκευή σκαναρίσματος για να διαπιστώσουν αν το ζώο έφερε -την προβλεπόμενη από το νόμο-ηλεκτρονική σήμανση.

Έτσι, ο σύλλογος αποφάσισε να κάνει δώρο στην αστυνομία τις συσκευές σκάνερ αφού… «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.»

Σκάνερ δόθηκαν στα ΑΤ Κισσάμου, Αποκορώνου, Βουκολιών, Καντάνου και Σφακίων,αφού στο ΑΤ Χανίων είχε δοθεί παλιότερα.

Την απόφασή μας συμμερίστηκε και η διεύθυνση του ξενοδοχείου ΑLTHEAVILLAGE που έγινε ο χορηγός της ιδέας και κάλυψε όλο το ποσό για την αγορά των σκάνερ.

Πριν λίγες μέρες οι συσκευές παραδόθηκαν στα αστυνομικά τμήματα με αναλυτικές οδηγίες χρήσης και ήδη ξεκίνησαν οι έλεγχοι.

Η ηλεκτρονική σήμανση και η καταχώρηση των ζώων στην βάση δεδομένων του ΥΠΑΑΤ, είναι υποχρεωτική για τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς και αποτελεί ένα αποτελεσματικό μέτρο για τον περιορισμό των εγκαταλείψεων ενώ η μη συμμόρφωση επιφέρει διοικητικό πρόστιμο.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook