Χανιά | Δωρεάν παιδικό βιβλίο για τους μικρούς αθλητές από την Λίνα Ψούνη – Ο… Κορώνας και η ψυχική ανθεκτικότητα

χανιά-δωρεάν-παιδικό-βιβλίο-για-τους-μ-1168335

Στον Zarpa Radio 89,6 και την Ανδρονίκη Κοκοτσάκη μίλησε το πρωί του Σαββάτου η αθλητική ψυχολόγος, Λίνα Ψούνη. Αφορμή ήταν το νέο παιδικό της βιβλίο, «Μικροί αθλητές εναντίον του Κορώνα»,  που κυκλοφορεί δωρεάν διαδικτυακά, όντας ιδιαίτερα επίκαιρο:

«Σαν αστραπή προέκυψε η ιδέα και πολύ γρήγορα εκτελέστκε. Σερφάροντας στο διαδίκτυο είχα δει βιβλία για τον κορονοϊό που απευθύνονται σε παιδιά, με τη μορφή ιστοριών, είτε συμβουλευτικά εγχειρίδια και προέκυψε η ιδέα να γράψω κάτι για τους μικρούς αθλητές. Είναι μια κατηγορία ξεχωριστή, ενώ έχουν μείνει και εκτός αθλητικών δραστηριοτήτων, πράγμα που τους επιβαρύνει», είπε η κα Ψούνη.

Η αθλητική ψυχολόγος αναφέρθηκε στην πλοκή της ιστορίας που περιγράφεται στο βιβλίο και στην επίδραση που θέλει να αφήσει στους μικρούς αναγνώστες:

«Πρωταγωνιστές είναι οι μικροί αθλητές και έχουν εχθρό τον κορονοϊό, όχι μόνο σαν ιό αλλά και στην ψυχική τους υγεία. Προσπαθεί να τους φέρει κατάθλιψη, να τους απομονώσει από τους φίλους τους, από τον αθλητισμό και είναι στενοχωρημένοι. Αναλαμβάνουν δράση όμως! Το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε είναι πως, αν χτίσουμε την ψυχική ανθεκτικότητα τώρα, θα μας μείνει και στην κανονικότητα, όταν επιστρέψουμε σε αυτήν. Οι μικροί αθλητές παίρνουν συμβουλές συναισθηματικής νοημοσύνης, και είναι το πρώτο βήμα για να μπορέσουν να διαχειριστούν τον εχθρό.»

Η κα Ψούνη είπε ότι οι άνθρωποι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι και τότε, θα μπορούν να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους:

«Το άγχος είναι φίλος μας όταν είναι δημιουργικό, αν μας κινητοποιεί να κάνουμε κάτι. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι όμως, και αυτό στο βιβλίο είναι το «κουτί έκτακτης ανάγκης» Όταν θα μας έρθει το συναίσθημα του φόβου, ας πούμε, θα μπορέσουμε να το διαχειριστούμε αν είμαστε προετοιμασμένοι. Αν περάσουμε τη λεπτή γραμμή που το συναίσθημα είναι πολύ έντονο, θα είναι δύσκολο μετά να γίνει αυτό. Λόγω καραντίνας έχουμε και δύσκολες συνθήκες, ενώ ακόμα και μεγάλοι θα μπορούσαν να επωφεληθούν.»

Η ΛίναΨούνη αναφέρθηκε ακόμα στις δύσκολες μέρες για τους αθλητές γενικότερα, εξαιτίας της καραντίνας:

«Σε όλους τους αθλητές λείπει η προπόνηση, ο αθλητισμός γενικά. Μπορούμε όμως να κάνουμε τουλάχιστον πράγματα που επιτρέπονται, να βγούμε για τρέξιμο, περπάτημα, πατίνια, ποδήλατο ή να ασκούμαστε εντός σπιτιού. Αυτό θα μας κάνει πιο δυνατούς, δεν πρέπει να αφήνουμε τον εαυτό μας να το βάζει κάτω.»

Το βιβλίο, «Μικροί αθλητές εναντίον του Κορώνα» κυκλοφορεί δωρεάν διαδικτυακά, κατεβάστε το ΕΔΩ

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook