Χανιά | Δις ισόβια στον 57χρονο για το διπλό φονικό στο Σφηνάρι – Ελαφρύτερη ποινή στον συνεργό του

Αυτές είναι οι ποινές για τους δύο κατηγορούμενους της διπλής δολοφονίας στο Σφηνάρι Κισσάμου το 2015

Το δικαστήριο καταδίκασε τον 57χρονο σε δις ισόβια για τις δύο ανθρωποκτονίες, 6 χρόνια για την απόπειρα ληστείας και 1 έτος για οπλοχρησία.

Τον 40χρονο σε 12 χρόνια για την άμεση συνέργεια στη δολοφονία της ηλικιωμένης, 8 έτη για την απλή συνέργεια στη δολοφονία του ηλικιωμένου και 4 χρόνια για την απόπειρα ληστείας.

Ο χρόνος που θα εκτίσουν στη φυλακή, ωστόσο, δεν θα ειναι τόσο μεγάλος όσο φαίνεται. Οι ποινές συγχωνεύτηκαν, με τον πρώτο κατηγορούμενο να δέχεται συνολικά δις ισόβια και 6 μήνες, ο δεύτερος 18 έτη. Από τον χρόνο αυτόν, πρέπει να αφαιρεθεί και ο χρόνος που έχουν ήδη εκτίσει, που ειναι 4 χρόνια.

Νωρίτερα, ομόφωνα ένοχος για δυο ανθρωποκτονίες, απόπειρα ληστείας και οπλοχρησία κρίθηκε ο 57χρονος και ομόφωνα ένοχος για απλή συνέργεια στον φόνο του ηλικιωμένου, άμεση συνέργεια στον φόνο της ηλικιωμένης, απόπειρα ληστείας και οπλοχρησία ο 40χρονος (δείτε ΕΔΩ).

Η εισαγγελέας πρότεινε να επιβληθεί ισόβια κάθειρξη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, 6 χρόνια για την απόπειρα ληστεία και 1 έτος για οπλοχρησία. Για τον δεύτερο κατηγορούμενο, πρότεινε κάθειρξη 10 χρόνια για την άμεση συνέργεια, 6 έτη για την απλή συνέργεια, 4 έτη για την απόπειρα ληστείας.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ