Χανιά | Δίπλα στα γαλλικά Rafale θα πετάξουν τα Κρητικά «γεράκια» της 115 Πτέρυγας Μάχης | Photo

χανιά-δίπλα-στα-γαλλικά-rafale-θα-πετάξουν-985120

Ζεσταίνουν τους κινητήρες των F-16 Block 52 plus, τα Κρητικά «γεράκια» της 115 Πτέρυγας Μάχης στη Σούδα, καθώς τα επόμενα 24ωρα, εκτός της πολύ γνωστής αεροπορικής τακτικής των αναχαιτίσεων κατά της τουρκικής προκλητικότητας, θα τα «πουν» και με τα γαλλικά Rafale που θ’ απογειώνονται από το αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ» (δείτε ΕΔΩ).

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της ιστοσελίδας Hellasjournal οι ιπτάμενοι της 343 Μοίρας «Αστέρι» από την 115 πτέρυγα μάχης της Σούδας θα έχουν την ευκαιρία να πετάξουν δίπλα σε Γαλλικά Rafale και να μεταφέρουν αυτή την εμπειρία τους για τις δυνατότητες που παρέχει το Γαλλικό «Δελταπτέρυγο».

Ανώτατες πηγές σημείωναν ότι και αυτή η περίπτωση εκτός των συμβολισμών και των μηνυμάτων που εκπέμπονται, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, οι Έλληνες αεροπόροι να «διαβάσουν» το αεροσκάφος που έχει να επιδείξει η Γαλλία μετά το Mirage, που όλοι αναγνωρίζουν την αξία του στο Αρχιπέλαγος και κυρίως στις χαμηλές πτήσεις και τις κλειστές αερομαχίες. Όπως και με τα F-35 των Ιταλών που πέταξαν στον Ηνίοχο αλλά κι εκείνα των Ισραηλινών στην «Blue Flag», οι πιλότοι θα δουν και θα μάθουν στοιχεία ουσίας από τις πτήσεις που πρόκειται να γίνουν.Το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο στη Μεσόγειο συνοδεύεται και από την Ελληνική φρεγάτα «Σπέτσαι». Η ναυτική αρμάδα θα φτάσει και έως το Σουέζ, αλλά θα επιστρέφει στην περιοχή νότια από την Κρήτη και Βόρεια της Λιβύης, όπως επίσης θα φτάσει και μέχρι την Κύπρο.

Ωστόσο οι κινήσεις που γίνονται το τελευταίο διάστημα -και θα συνεχιστούν- από τους Γάλλους, έρχονται σε μια πολύ κρίσιμη συγκυρία, διότι αυξάνονται με καλπάζουσα μορφή οι τουρκικές προκλήσεις και δεύτερον η Άγκυρα θίγει ευθέως στην Κυπριακή ΑΟΖ τα Γαλλικά συμφέροντα. Ο «πόλεμος» που είχε ξεσπάσει καιρό τώρα ανάμεσα στον πρόεδρο Μακρόν και τον πρόεδρο Ερντογάν, φαίνεται ότι έχει διάρκεια ή καλύτερα έχει περάσει στο πεδίο, με την Τουρκία να πετά πρώτη το γάντι ύστερα από την απόφαση να στείλει το γεωτρύπανο σε οικόπεδο της Γαλλικής TOTAL και της Ιταλικής ENI.

Τα 214 Νότια της Κρήτης

Παρά το γεγονός πως στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, εκεί που συναντάται με τη Μεσόγειο βρίσκονται οι «σιωπηλοί» τιμωροί που αθέατοι σπέρνουν τον τρόμο, το Πολεμικό Ναυτικό κρατά επτασφράγιστο μυστικό αν θα υπάρξει κοντά στο αεροπλανοφόρο και Ελληνικό 214 εκτός της φρεγάτας τύπου ΜΕΚΟ «Σπέτσαι».

Έμπειροι Αξιωματικοί κάνουν λόγο για βέβαιη συνεργασία, κάτι που ενδέχεται να είναι άσκηση Passex. Αλλά ακόμη κι αυτό έχει την δική του αξία κυρίως διότι δεν γίνεται υπό την συνθήκες που το ζητά το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό, όταν βλέπει πλοίο της Συμμαχίας να πλησιάζει προς την θαλάσσια περιοχή που βρίσκεται.

Οι Τούρκοι έχουν παγιώσει σχεδόν μια τακτική να πλησιάζουν, να επικοινωνούν με τον ασύρματο με μια συμμαχική μονάδα επιφανείας και στη συνέχεια να «τιτιβίζουν» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για ένα επιπλέον επίπονο ναυτικό σενάριο.

Πηγή: hellasjournal.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook