Χανια | Διώξεις κατά φοιτητών καταγγέλλουν οι φοιτητικοί σύλλογοι του Πολυτεχνείου – Κάλεσμα σε σύσκεψη

χανια-διώξεις-κατά-φοιτητών-καταγγέλ-1330784

Σε σύσκεψη καλούν οι φοιτητικοί σύλλογοι του Πολυτεχνείου Κρήτης, λόγω διώξεων που έχουν γίνει σε φοιτητές του Πολυτεχνείου.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση – κάλεσμα αναφέρουν:

Σε μια άνευ προηγουμένου ενέργεια η ασφάλεια Χανίων έχει ξεκινήσει την αποστολή κλήσεων για προανάκριση – παροχή εξηγήσεων σε 8 μέχρι σήμερα συνδικαλιστές φοιτητές και φοιτήτριες του Πολυτεχνείου Κρήτης, μέλη ΔΣ και τους Προέδρους των ΦΣ Ενιαίου, ΗΜΜΥ και Αρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Την Εισαγγελική παρέμβαση ζήτησε η ίδια η Υπουργός Κεραμέως στοχοποιώντας τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των φοιτητικών μας συλλόγων ενάντια σε προσπάθεια πειθαρχικής δίωξης συνδικαλιστικής δράσης φοιτητή (αναρτησης αφίσας) και μάλιστα παρακάμπτοντας ακόμη και την Πρυτανεία του Πολυτεχνείου που είχε ήδη δηλώσει ότι δεν θα προχωρήσει καμία πειθαρχική δίωξη για συνδικαλιστική δράση και είχε θεωρήσει το όλο ζήτημα λήξαν.

Η πρωτοφανής αυτή κίνηση μαζικών διώξεων φοιτητών και φοιτητριών για την συνδικαλιστική τους δράση και την υλοποίηση αποφάσεων των φοιτητικών τους συλλόγων έρχεται κατευθείαν από τα σκοτεινά χρόνια της επταετίας οπού οι συνδικαλιστές φοιτητές αντιμετωπίζονταν με διώξεις και εξοντωτικά μέσα. Έρχεται δε σε συνέχεια της κατασταλτικής μανίας της κυβέρνησης στο ΑΠΘ, όπου επί μήνες με προσχήματα προσπαθεί να επιβάλει αστυνομοκρατία και σιωπητήριο των αγώνων, οδηγώντας με δολοφονικό χτύπημα στο σοβαρότατο τραυματισμό του Χανιώτη φοιτητή Γιάννη Ντουσάκη από βολή κρότου λάμψης.

Πρόκειται για μια ευθεία επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες και ποινικοποίηση του συνδικαλιστικού δικαιώματος και πρέπει να βρει απέναντι, όχι μόνο τη νεολαία, αλλά και κάθε σωματείο, συνδικάτο, κάθε φορέα και συλλογικότητα τους κοινωνικού, εργατικού και λαϊκού κινήματος, κάθε δημοκρατικό άνθρωπο.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι του Πολυτεχνείου Κρήτης καλούμε σωματεία και κοινωνικούς φορείς της πόλης των Χανίων σε συστράτευση για την ακύρωση των σκευωριών και της επιχείρησης κατατρομοκράτησης της αγωνιζόμενης νεολαίας των Χανίων και των φοιτητικών μας συλλόγων και σε στήριξη των κινητοποιήσεων των συλλόγων μας το επόμενο διάστημα.

Καλούμε σε σύσκεψη σωματείων, συλλογικών φορέων και κινήσεων την Τετάρτη 22/6/2022 στις 19:00 στο ΠΕΦ.

zarpanews.gr

One thought on “Χανια | Διώξεις κατά φοιτητών καταγγέλλουν οι φοιτητικοί σύλλογοι του Πολυτεχνείου – Κάλεσμα σε σύσκεψη

  1. Ελπίζω πως η Ανακοίνωση των φοιτητικών συλλόγων του Πολυτεχνείου Κρήτης για τη Σύσκεψη στο «Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας» την Τετάρτη δεν θα βγει και σε αφίσα που θα επικολληθεί όπως συνηθίζεται σε δημόσια και δημοτικά κτήρια, κολώνες, ΚΑΦΑΟ, στάσεις λεωφορείων κ.α. σε όλη την πόλη και μάλιστα με χρήση κόλλας, ώστε η φθορά να είναι μη επιδιορθώσιμη, να προκαλείται δηλαδή μέγιστη βλάβη στην τοπική κοινωνία.

    Μην απατάστε, επειδή σύμφωνα με τις Αποφάσεις 72/2022 και 80/2022 της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής» του Δήμου Χανίων οι βανδαλισμοί με αφισοκόλληση και μάλιστα με χρήση κόλλας οπουδήποτε στην πόλη επιτρέπονται εφόσον αφορούν «την προώθηση εκδηλώσεων», βάση των σχετικών Διατάξεων και Αποφάσεων για την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών. Οι Αποφάσεις αυτές μπορεί να ελήφθησαν αλλά δεν έχουν ακόμη κριθεί.

    Το γνωστό σας «Μοντέλο αντιμετώπισης του προβλήματος των γκράφιτι» που δικαιωματικά ασχολείται και με το θέμα της αφισοκόλλησης στα Χανιά, δεν είναι σαν τον Δήμαρχο, δεν κάνει δημόσιες σχέσεις, δεν εκλέγεται σε Εκλογές. Είναι η εθελοντικής βάσης υλοποιημένη αντίδραση της τοπικής κοινωνίας σε απαράδεκτες πρακτικές όπως της χωρίς όρια αφισοκόλλησης, των συνθημάτων και των γκράφιτι.

    Η επιλογή είναι δική σας…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook