Χανιά | Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά: Απαράδεκτο το νομοσχέδιο που υποβαθμίζει τις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ

χανιά-δημοτικό-συμβούλιο-πλατανιά-απ-1221404

Απαράδεκτο χαρακτηρίζει το νεοψηφισθέν νομοσχέδιο που υποβαθμίζει και τις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ με ψήφισμα του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πλατανιά.

Το ψήφισμα:

«Με αφορμή την ψήφιση του Ν. 4763/2020 (ΦΕΚ Α’ 254/21.12.2020), με τον οποίο το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε υποβάθμιση των Σχολών Μαθητείας του ΟΑΕΔ σε μεταγυμνασιακή κατάρτιση ΣΕΚ ή ΕΣΚ και στο επίπεδο 3, κατόπιν μάλιστα  πιστοποίησης από τον ΕΟΠΠΕΠ, το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά, κατά την Τακτική του Συνεδρίαση  στις 6/05/2021, ενέκρινε την έκδοση του ακόλουθου ψηφίσματος:

“Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πλατανιά καταγγέλλει ως απαράδεκτο το νεοψηφισθέν νομοσχέδιο που υποβαθμίζει τις Σχολές ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ και απαιτεί να αρθεί η αδικία που συντελείται σε βάρος των σπουδαστών τους, ιδιαίτερα των μαθητών της τρέχουσας σχολικής περιόδου.

Για την άρση αυτής της κατάφωρης αδικίας, τα πτυχία θα πρέπει να επανέλθουν στο επίπεδο 4, βάσει του προηγούμενου νομικού καθεστώτος, έστω κατόπιν εξετάσεων πιστοποίησής τους από τον ΕΟΠΠΕΠ.

Παράλληλα απαιτείται αύξηση της χρηματοδότησης ώστε να ανοίξουν οι σχολές με ασφάλεια, να προσληφθούν μόνιμοι εκπαιδευτικοί και προσωπικό καθαριότητας και να εκσυγχρονιστεί η υλικοτεχνική υποδομή των ΕΠΑΣ για την αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Μαθητείας, με στόχο την δημιουργία καταρτισμένων στελεχών, ικανών να απορροφηθούν στην αγορά εργασίας.

Σε μια περίοδο που η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα μεγαλώνουν, το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά αιτείται από το Υπουργείο Εργασίας, με νομοθετική ρύθμιση να δοθεί άμεση λύση ώστε η μαθητεία να σταματήσει να βρίσκεται στον «αέρα», να συνεχιστεί η πρακτική άσκηση με όλα τα μέτρα προστασίας με μηνιαίο μισθό και υπό την ουσιαστική εποπτεία του”.»

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook