Χανιά | Δημόσιες και ελεύθερες Πηγές Αρμένων ζητάει το ΚΚΕ

χανιά-δημόσιες-και-ελεύθερες-πηγές-αρ-1509791

Κλιμάκιο της Κομματικής Οργάνωσης του Πρώην Δήμου Αρμένων πραγματοποίησε περιοδεία στο χωριό των Αρμένων το Σάββατο 20 Αυγούστου και επισκέφτηκε τις Πηγές της περιοχής. Επικεφαλής του κλιμακίου ήταν ο Περιφερειακός Σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση και μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης, Αλέκος Μαρινάκης. Στο κλιμάκιο επίσης συμμετείχαν ο Νικήτας Μελισσάκης, δημοτικός Σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση στον Δήμο Αποκόρωνα και μέλος του Τομεακού Γραφείου Χανίων του ΚΚΕ και ο Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ, Αγριμάκης Σπύρος.

Το ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα των κατοίκων των Αρμένων, που διεκδικούν το αυτονόητο, δηλαδή να διασφαλιστεί με ευθύνη του κράτους, ο δημόσιος χαρακτήρας των Πηγών των Αρμένων, η ελεύθερη πρόσβαση σε αυτές από τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής. Οι πηγές των Αρμένων έχουν ιδιαίτερη περιβαλλοντική αξία καθώς παίζουν σημαντικό ρόλο στην υδροδότηση χωριών της ευρύτερης περιοχής του Αποκόρωνα. Αντίστοιχα έχουν και ιστορική αξία καθώς στον χώρο αυτό, την περίοδο της Τουρκοκρατίας, συνήλθαν συνελεύσεις των Κρητών επαναστατών που πάλευαν για απελευθέρωση και την Ένωση με την Ελλάδα.

Με ευθύνη διαχρονικά όλων των Δημοτικών , Περιφερειακών Αρχών και των κυβερνήσεων που πέρασαν, δεν έχουν γίνει εδώ και χρόνια τα αυτονόητα. Να οριοθετηθούν δηλαδή οι πηγές και οι ποταμοί του Δήμου που είναι εντός και εκτός οικισμού, να προχωρήσει η κατασκευή μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού στα χωριά Αρμένοι, Νιο Χωριό, Στύλος για να προστατευτεί η ποιότητα των νερών που υδροδοτούν ολόκληρα χωριά σε όλον τον Δήμο Αποκορώνου.

Έχουν ευθύνη όλες οι Δημοτικές αρχές που έχουν περάσει , με αποτέλεσμα να μην έχει υλοποιηθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Αποκόρωνα, που από το 2004 προέβλεπε την απαλλοτρίωση του παρακείμενου χώρου των πηγών, με στόχο την διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα τους και την προστασία τους από οποιαδήποτε παρέμβαση και επενδυτική δραστηριότητα.

Το ΚΚΕ με όλες του τις δυνάμεις μπαίνει μπροστά και θα συνεχίσει να στηρίζει τον αγώνα των κατοίκων των Αρμένων και άλλων περιοχών στα Χανιά που παλεύουν ενάντια στην πολιτική όλων των κυβερνήσεων , της ΕΕ που υποβαθμίζει το περιβάλλον, προωθεί την επενδυτική δραστηριότητα σε περιοχές που θα έπρεπε να προστατεύονται.zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook