Χανιά | Δήμος Πλατανιά – Στο πόδι αγροτικοί σύλλογοι μετά τις απειλές της ΔΕΥΑΒΑ για αφαιρέσεις υδρομέτρων

χανιά-δήμος-πλατανιά-στο-πόδι-αγροτ-971016

Τις έντονες αντιδράσεις αγροτικών συλλόγων του περιοχών του δήμου Πλατανιά έχει προκαλέσει η απόφαση της ΔΕΥΑΒΑ για ρυθμίσεις οφειλών και ενδεχόμενες αφαιρέσεις υδρομέτρων.

Σε ανακοίνωση των αγροτικών συλλόγων των Βουκολιών, του πρώην δήμου Κολυμβαρίου και των Μεσκλών και Παλαιών Ρουμάτων αναφέρεται μεταξύ άλλων πως «η ΔΕΥΑΒΑ με την ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα δίνει τη χαριστική βολή στο βιοπαλαιστή αγρότη ,και του στερεί  εν έτη 2020 την πρόσβαση του στο αγαθό που λέγετε νερό.

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο με απόφαση του να ανακαλέσει την απόφαση  της  Δημοτικής Επιχείρησης»

Η ανακοίνωση:

ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ  ΣΥΛΟΓΟΙ:   ΒΟΥΚΟΛΙΩΝ –Πρώην Δήμου-ΚΟΛΥΜΒΑΡΙΟΥ- ΜΕΣΚΛΩΝ –Π.ΡΟΥΜΑΤΩΝ

Την ώρα που η πανδημία του κορονοιού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με επιπτώσεις στο εισόδημα των αγροτών της  περιοχής, την χρόνια που η ελαιοπαραγωγή με ευθύνη του κεντρικού κράτους και της περιφερείας  καταγράφηκε με μεγάλο μέρος της να μένει  χωρίς αποζημιώσεις, και την τιμή του προϊόντος να βρίσκεται σε εξευτελιστικά επίπεδα, την χρόνια επίσης που οι έντονες χαλαζοπτώσεις έπληξαν  μεγάλο  μέρος της παράγωγης εσπεριδοειδών, έρχεται με απόφαση της η Δημοτική Επιχείρηση που είναι αρμόδια για το νερό άρδευσης να δώσει  τη χαριστική βολή στους  βιοπαλαιστές  αγρότες  ζητώντας τους  την εδω και τώρα  ρύθμιση των  οφειλών τους. Μας απειλεί μάλιστα  με αφαίρεση του υδρόμετρου ,και  καταδικάζοντας έτσι τις καλλιέργειες  μας  να υποφέρουν από τη λειψυδρία και εμάς να βουλιάζουμε πιο πολύ στη μιζέρια και την εξαθλίωση.

Αλήθεια αυτή τη στάση  της δημοτικής αρχής  περιμέναμε όλοι εμείς οι άνθρωποι που δουλεύουμε από ήλιο σε ήλιο στο χωράφι, προσπαθώντας εναντία σε τόσες  δυσκολίες, απροστάτευτοι από καταστροφές, έχοντας μπροστά μας  να αντιπαλέψουμε  τις Ευρωενωσιακές πολιτικές  που μας  οδηγούν χρόνο με το χρόνο μακριά από τα χωράφια μας μην μπορώντας  να βγάλουμε ακόμα και αυτά τα έξοδα μας.

Γνωρίζοντας  ότι  οι συντριπτική πλειοψηφία αυτών που χρωστούν τα ήδη ακριβά τιμολόγια άρδευσης δεν είναι κακοπληρωτές αλλά τα φέρνουν  και στη καθημερινότητα τους δύσκολα, η ΔΕΥΑΒΑ με την ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα δίνει τη χαριστική βολή στο βιοπαλαιστή αγρότη ,και του στερεί  εν έτη 2020 την πρόσβαση του στο αγαθό που λέγετε νερό.

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο με απόφαση του να ανακαλέσει την απόφαση  της  Δημοτικής Επιχείρησης

Να ζητηθεί  γενναία χρηματοδότηση από το κράτος για να κάλυψη  τα λειτουργικά έξοδα της αρδεύσεις που έχει στην ευθηνή του ο Δήμος.

Να μην γίνει καμιά διακοπή νερού στις λαϊκές οικογένειες και τους βιοπαλαιστές

Να γίνει διαγραφή χρεών για αυτούς που έχουν αποδεδειγμένα οικονομική αδυναμία.

Οι  οργανωμένοι αγρότες και οι αγρότισσες του Δήμου μας μπαίνουμε μπροστά σε ένα τέτοιο αγώνα, και καλούμε την Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο να υιοθετήσει  τα αιτήματα που βάζουμε.

ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ- ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ»

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook