Χανιά | Δήμος Πλατανιά: «Καταψηφίζουμε λόγω κακής διαχείρισης» λέει η παράταξη Ντουντουλάκη

χανιά-δήμος-πλατανιά-καταψηφίζουμε-878627

Εκτενή επιστολή με την οποία χαρακτηρίζει κακή τη διαχείριση της δημοτικής αρχής στον Δήμο Πλατανιά, απέστειλε ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Εποχή», Μανώλης Ντουντουλάκης:

«Η κακή διαχείριση καλά κρατεί στο Δήμο Πλατανιά. Η Δημοτική αρχή δεν μπορεί να καταλάβει ότι είμαστε τουριστική περιοχή κι ότι εν μέσω της πανδημίας οι αναθέσεις που έφεραν στην Oικονομική Eπιτροπή της 26 ης Ιανουαριου 2021, θα πρέπει να εκτελούνται άψογα, που με εργολάβους δεν είναι εφικτό. Υψηλή ποιότητα έργων μπορεί να επιτευχθεί μόνον με αυτεπιστασία.

Πρέπει να υπάρχει έλεγχος από εμάς τους ίδιους τους αιρετούς και το σύνολο των Δημοτών μας. Δυστυχώς η ηγεσία του Δήμου δε θέλει να ασχοληθεί.

Προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα με τις εργολαβίες. Όμως, δε λύνονται έτσι τα προβλήματα του Δημότη ούτε του παραλιακού μετώπου, ούτε της ενδοχώρας. Εάν ήθελε η υπάρχουσα Δημοτική Ομάδα, είχε άπλετο χρόνο, εδώ και δέκα ολόκληρα έτη, όπου θα μπορούσε να έχει αποκτήσει τον σχετικό εξοπλισμό – που θα άνηκε στον Δήμο – και τους εργαζόμενους που απαιτούνται, προκειμένου να αντιμετωπιστούν με ολοκληρωμένο τρόπο τα προβλήματα που αναφέρονται στη σημερινή Οικονομική Επιτροπή στο σύνολό τους και όχι μόνο.

Κύριοι της Δημοτικής Αρχής, δεν μπορείτε να συνειδητοποιήσετε ότι στερούμε το Δημότη από οικονομικούς πόρους, αναθέτοντας σε εργολάβους συνεχώς και αδιαλείπτως την καθαριότητα (σάρωση) κοινόχρηστων χώρων, οδών και πλατειών, τις εργασίες συντήρησης πρασίνου όλων των δημοτικών ενοτήτων, τη συντήρηση υποδομών πεζοπόρων διαδρομών των δημοτικών ενοτήτων Πλατανιά, Κολυμβαρίου, Μουσούρων, τον καθαρισμό εσωτερικών χώρων κτιρίων. Είναι πολύ σημαντικό να τονιστεί ότι σε μία τέτοια συγκυρία πανδημίας και οικονομικής κρίσεως,θα μπορούσε η Δημοτική Αρχή να δημιουργήσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας, μαζί με άλλες συνέργειες, τις οποίες στερεί από τους Δημότες Πλατανιά συστηματικά.

Προτείνουμε σθεναρά στη Δημοτική Αρχή να αντικαταστήσει τους εργολάβους με την αυτεπιστασία σε τέτοιου είδους έργα, τα οποία έχουν άμεση σχέση με την καθημερινότητα.

Δυστυχώς, η ηγεσία του Δήμου συνεχίζει να κάνει αναθέσεις που δε λύνουν τα προβλήματα. Στην πραγματικότητα είναι πασιφανές, από εργολαβίες που εκτελέστηκαν υπό την τωρινή διοίκηση –και οι δημότες το βλέπουν–ότι οι συμβάσεις δεν αντιστοιχούν, όπως θα έπρεπε, στα εκτελούμενα έργα που παραδίδονται στον Δήμο, όπως ο καθαρισμός των χώρων, η αποψίλωση, ο καθαρισμός πάρκων, μνημείων, παιδικών χαρών, αύλειων χώρων των σχολείων και δημοτικών κτιρίων.

Για ποια ασβεστόχρωση και άδειασμα καλαθιών απορριμμάτων μιλάτε;; Οι εργασίες δεν γίνονται με ποιοτικά πρότυπα. Οι αναθέσεις αυτές δεν έχουν μετρήσιμα αποτελέσματα. Αντί να προσπαθείτε να μας πείσετε παρουσιάζοντας το οργανωτικό μοντέλο του εργολάβου, εμείς θα θέλαμε να μας παρουσιάσετε την οργάνωση του Δήμου μας και όχι τι εξοπλισμό και τι προσωπικό χρησιμοποιεί ο εργολάβος.

Κ. Δήμαρχε, δεν μπορείτε να μας πείσετε ότι μπορείτε να υποκαταστήσετε την αυτεπιστασία με τις εργολαβίες. Το θέμα ασφαλώς δεν είναι να πείσετε εμάς,είναι να προσφέρετε σωστά τις υπηρεσίες που αναγράφονται στη σύμβαση, που δυστυχώς δε φτάνουν στο Δημότη, σε όποια Δημοτική Ενότητα και αν ανήκει. Ο τρόπος για να λυθούν αυτά τα προβλήματα από τη Σαμαριά ως τα Ροδωπού, είναι η αυτεπιστασία που δυστυχώς δεν τη θέλετε, διότι πρέπει να ασχοληθείτε οι ίδιοι. Αλλά, αυτό απαιτεί εκ μέρους σας ισχυρή και οργανωμένη ηγετική ομάδα που δεν διαθέτετε.

Αυτά που αναφέρετε στη εισήγησή σας για τον εξοπλισμό του Δήμου και το προσωπικό είναι απλά στείρες δικαιολογίες, που δε απαντούν στην ουσία των προβλημάτων. Δυστυχώς δε σας ενδιαφέρει η ποιοτική αντιμετώπιση των προβλημάτων των Δημοτών. Δεν μάχεστε για τη λύση των προβλημάτων με το σωστό τρόπο. Οι εργολαβίες στις οποίες αναφέρεστε στη σημερινή Οικονομική Επιτροπή είναι η καθημερινότητα του Δημότη, η οποία δεν αντιμετωπίζεται με το σωστό τρόπο. Ο τρόπος λειτουργίας σας είναι καταστροφικός. Υπάρχει εγκατάλειψη σε όλο το Δήμο, η οποία οφείλεται στην αδιαφορία σας και όχι στο ότι δεν έχετε χρήματα, όπως πολλές φορές αναφέρετε.

Αυτά πρέπει να γνωρίζει ο Δημότης.

Διαχειριστείτε με το σωστό τρόπο τα χρήματα του. Δείξτε υπευθυνότητα κι εργαστείτε, εσείς οι αιρετοί, προς τη σωστή κατεύθυνση προκειμένου να λύσετε τα προβλήματα των Δημοτών.

Μανώλης Ντουντουλάκης

Επικεφαλής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Δήμου Πλατανιά»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook