Χανιά | Δήμος Πλατανιά: Με το βλέμμα στραμμένο και στον αθλητικό τουρισμό – Με επιτυχία η εκδήλωση στο Πολύκεντρο Βουκολιών | Photos

χανιά-δήμος-πλατανιά-με-το-βλέμμα-στρ-1680793

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε το Γραφείο Τουρισμού του Δήμου Πλατανιά με θέμα: “Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΩΣ ΜΕΣΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ”, την Τετάρτη 26 Απριλίου 2023 στο Πολύκεντρο Βουκολιών του Δήμου Πλατανιά, με στόχο την ανάδειξη της σχέσης μεταξύ των δρομικών αθλητικών γεγονότων και του αθλητικού τουρισμού και της καλύτερης οργάνωσης, προβολής και διαχείρισής τους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι”…. η διοργάνωση αθλητικών γεγονότων πέρα από τη χαρά του αθλητισμού, του συναγωνισμού και της ευγενούς άμιλλας που προσφέρει στους συμμετέχοντες, είναι μια ευκαιρία προσέλκυσης επισκεπτών που θα γνωρίσουν με τον τρόπο αυτό τις ομορφιές του τόπου μας, τη φιλοξενία και τη ζεστασιά των ανθρώπων του ενώ ανέφερε ότι ο Δήμος Πλατανιά διαχρονικά στηρίζει σχετικές διοργανώσεις και συνεχάρη όλους τους φορείς για τις προσπάθειες που καταβάλουν για την ανάπτυξη του αθλητισμού….”

Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού κ. Πέτρος Μαρινάκης και η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Σοφία Μαλανδράκη-Κρασουδάκη.

Ακολούθησαν ομιλίες από τους κ. Κυριάκο Καραγιώργη, μέλος οργανωτικής επιτροπής Ημιμαραθωνίου Κρήτης, ο οποίος παρουσίασε τις καλές πρακτικές που εφαρμόζονται στη διοργάνωση του Ημιμαραθωνίου Κρήτης στο Αρκαλοχώρι και κ. Τάσο Μαραγκουδάκη, καθηγητή Φυσικής Αγωγής, με θέμα: “Τα Sports Events και το αποτύπωμα τους”. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε παρουσίαση από μέλη οργανωτικών επιτροπών των αθλητικών γεγονότων που διοργανώνουν, όπου αναπτύχθηκαν ο τρόπος οργάνωσης, οι συμμετοχές, η σημασία του εθελοντισμού, η διασύνδεσή τους με τον αθλητικό τουρισμό αλλά και οι δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν οι παρακάτω διοργανώσεις:

• Δήμος Πλατανιά/ΣΔΥΧ – “Δρόμος Μουσούρων”

• Ε.Ο.Σ Χανίων – “Samaria Run”

• Σύλλογος Δρομέων Υγείας Νομού Χανίων – “Μαραθώνιος Κρήτης”, “Νυχτερινός Αγώνας”, “Κοιλιάρης Run”

• Άρκαλος – “Sfakia Vertical Run ”- “Sfakia sky Marathon”-‘’Αγώνας Δρόμου Θυμιανής Παναγιάς’Αθλητικός Σύλλογος Πλοκαμιανών – “Λαφονήσιος Δρόμος”, Ρέτζακας Trail Run”

• Δήμος Γαύδου – “Αγώνες Γαύδου”

• Αθλητικός Σύλλογος Eθν. Φυς. Αγωγή Περιβολίων Ο Θησεύς- ‘’Γύρος Περιβολίων’’

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του Δ.Σ Πλατανιά κ. Αντώνης Φραγκονικολάκης, οι Αντιδήμαρχοι Πλατανιά κ. Γιώργος Καλαϊτζάκης, Χρυσούλα Μαραγκουδάκη Πλοκαμάκη, Στέλιος Δημητρογιαννάκης, Ασπασία Λουπάκη και Χαρίτος Μπομπολάκης, η Δήμαρχος Γαύδου Λίλιαν Στεφανάκη, μέλη αθλητικών σωματείων και συλλόγων ενώ την εκδήλωση συντόνισαν και παρουσίασαν οι κ. Μάνος Ρουμελιωτάκης και Μαρία Βασιλείου, με την τεχνική υποστήριξη της κ. Κορίνας Κορκακάκη.

Ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των παρευρισκομένων, όπου κοινός τόπος ήταν η ανάγκη για μια πιο διευρυμένη σύσκεψη φορέων για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη διοργάνωση των δρομικών γεγονότων ενώ στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκαν αναμνηστικά δώρα στους συμμετέχοντες και παραδοσιακό κέρασμα από τον Δήμο Πλατανιά.

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook